Strava
![](/image.php?2170&0&t=1)
Zdraví není náhoda
Když jsem kvůli svému zdraví musela odejít z divadla, zůstaly mi jen vzpomínky, krásné recenze, dopisy od ctitelů a diváků...Rubrika: Stravování | Typ článku: Články![](/image.php?2162&0&t=1)
Vizionář prevence
Jméno Američana Nathana Pritikina u nás není příliš známé. A to přesto, že tento muž, ač bez lékařského vzdělání...Rubrika: Stravování | Typ článku: Články![](/image.php?2150&0&t=1)
Celozrnné potraviny
Obilné zrno je uzavřeno v těžko poživatelné slupce. Aby bylo toto zrno možno jíst, tak již od nepaměti člověk používal...Rubrika: Výživová poradna | Typ článku: Články![](/image.php?696&0&t=1)
Mňam, mňam – sója!
Asi tři tisíce amerických školních dětí v nedávné době dostalo obědy, ve kterých byly maso v jejich oblíbených jídlech, jako...Rubrika: Sója, tofu | Typ článku: Studie![](/image.php?646&0&t=1)
Obilné tyčinky pod palbou kritiky
Testování osmnácti ve Velké Británii populárních obilných tyčinek ukázalo, že všechny obsahovaly velká množství nasycených...Rubrika: Výživová poradna | Typ článku: Studie![](/image.php?618&0&t=1)
Tučné srdci neškodí?
Dr. Glew z University of New Mexico odebíral s kolegy v rámci nové studie krevní vzorky u 121 mužů a žen z afrického nomádského...Rubrika: Stravování | Typ článku: Studie![](/image.php?600&0&t=1)
Oblíbenost vegetariánství
Statistiky u nás potvrzují trvale rostoucí zájem o vegetariánství. Podle výsledků agentury Sofres-Factum se v České republice...Rubrika: Vegetariánství | Typ článku: Studie![](/image.php?588&0&t=1)
Jíst či nejíst? Někdo raději rezignuje.
Potraviny, které jsou v tomto roce hity na „zdravotním trhu“, se mohou příští rok propadnout mezi zavrženíhodné. Příkladem...Rubrika: Stravování | Typ článku: Studie![](/image.php?586&0&t=1)
Kalorie zhoršují pálení žáhy
Lidé, kteří trpí pálením žáhy, bývají často varování před tučnými jídly. Podle dr. Penaginiho z Milánské univerzity, jim...Rubrika: Stravování | Typ článku: Studie![](/image.php?580&0&t=1)
Speciální margarín lepší než máslo
Máslo nebo margarín? Tato otázka trápí některé konzumenty jedlých tuků, kterým bylo nejprve řečeno, že odpovědí je margarín...Rubrika: Výživová poradna | Typ článku: Studie