Strava

Mléko a zmrzlina přispívají k rakovině prostaty
U 20 885 mužů, účastníků jedenáct let trvající studie zdravotního stavu lékařů, byla zjištěna souvislost mezi konzumací...Rubrika: Mléko | Typ článku: Studie
Veganská strava dobrá pro srdce
V nové studii vědci z Lifestyle Center of America v Oklahomě zjistili, že pouhý jeden týden dodržování čistě vegetariánské...Rubrika: Vegetariánství | Typ článku: Studie
Vegetariánská strava účinně snižuje cholesterol
Pětatřicet mladých žen snížilo po dvou měsících na čistě vegetariánské stravě (bez produktů živočišného původu) se...Rubrika: Vegetariánství | Typ článku: Studie
Sója pomáhá srdci
Vědecký tým z Lékařské fakulty Wake Forest University v Severní Karolíně v nové studii zjistil, že ti lidé, kteří konzumovali...Rubrika: Sója, tofu | Typ článku: Studie
Albánský paradox, další příklad ochranného účinku středomořské diety?
„Paradox vysoké střední doby života v zemi s velmi nízkou životní úrovní může být nejpravděpodobněji vysvětlen stravou -...Rubrika: Stravování | Typ článku: Studie
Olivový olej, zelenina snižují riziko revmatoidní artritidy
Výzkumný tým dr. Linose z Athénské univerzity porovnával stravu 145 pacientů s revmatoidní artritidou se stravou 188 lidí, kteří...Rubrika: Stravování | Typ článku: Studie
Zeleninou proti cukrovce
„Dojez tu zeleninu,“ je rada, jejíž rychlé uposlechnutí dokáže významně snížit riziko onemocnění cukrovkou.Rubrika: Stravování | Typ článku: Studie
Kalorická hustota jídel a pocit nasycení
Dříve se vědci domnívali, že v pocitu nasycení hraje hlavní roli obsah tuku v potravě, nová studie však ukazuje, že rozhodující...Rubrika: Stravování | Typ článku: Studie
Transmastné kyseliny a vysoký cholesterol
Vysoký příjem transmastných kyselin - což jsou tuky, které se nacházejí hlavně v margarínech - souvisí podle výsledku nové...Rubrika: Stravování | Typ článku: Studie
Mléko, mléčné produkty, oleje a rakovina prostaty
Lékařská fakulta Athénské univerzity ve studii, která zahrnovala 320 pacientů s potvrzenou rakovinou prostaty a 246 kontrolních...Rubrika: Mléko | Typ článku: Studie