Všechny články
Recepty
Strava
Vztahy
Zdraví
Životospráva
Další...
Nemoci

Strava

Namáčená rýže (natural) hodnotnější

Levnou a jednoduchou metodou, jak zvýšit výživovou hodnotu (neloupané) rýže, může být její namáčení do vody. Vědci namáčeli...Rubrika: Výživová poradna | Typ článku: Studie

Také máte rádi sýry?

Vědecký výzkum z nedávné doby ukázal, že sýry jsou hlavním zdrojem saturovaných tuků (tedy těch tuků, které mají tu nepěknou...Rubrika: Mléko | Typ článku: Studie

Výrobci i prodejci dostali pokuty za značky BIO

Zájem spotřebitelů o koupi ekologických potravin je stále vyšší, některé obchody jim proto chtějí pomoci s...Rubrika: BIO | Typ článku: Články

BIO potraviny nejsou BIO

Nápis přírodní nebo ještě lépe bio. Takto láká na své zboží zákazníky mnoho výrobců potravin, kterým však chybí...Rubrika: BIO | Typ článku: Články

AHA: Sója snižuje cholesterol

Americká kardiologická společnost (AHA) uvedla, že lidé, kteří mají vysoký cholesterol, by měli denně konzumovat 25 až 50 gramů...Rubrika: Sója, tofu | Typ článku: Studie

Ministři podpořili akční plán EK na propagaci biopotravin

Ministři zemědělství 25 členů Evropské unie dnes v Lucemburku podpořili akční plán Evropské komise na propagaci biopotravin....Rubrika: BIO | Typ článku: Články

Biopotraviny zařazuje do jídelníčku pětina občanů

Každý pátý Čech je zvyklý obohatit svůj jídelníček o biopotraviny. Zbývající čtyři pětiny obyvatelstva ale tyto potraviny do...Rubrika: BIO | Typ článku: Články

Biopotraviny a zelenina - zkušenosti pěstitele

Petr Weidenthaler začal s pěstováním biozeleniny před jedenácti lety. Dnes jeho zahradnictví "Luční Údolí" ve Velehradu prodává...Rubrika: BIO | Typ článku: Články

Češi přicházejí na chuť BIO potravinám

Při nákupu potravin už není v poslední době vždy rozhodující cena. Češi rok od roku více sahají po dražším zboží, které...Rubrika: BIO | Typ článku: Články

Vlákninou proti tuku

Muži, kteří denně zkonzumují dvě misky obilovin s vysokým obsahem vlákniny, nejen že tak zvýší svou spotřebu vlákniny v...Rubrika: Stravování | Typ článku: Studie