Strava
Oblíbenost vegetariánství
Statistiky u nás potvrzují trvale rostoucí zájem o vegetariánství. Podle výsledků agentury Sofres-Factum se v České republice...Rubrika: Vegetariánství | Typ článku: StudieJíst či nejíst? Někdo raději rezignuje.
Potraviny, které jsou v tomto roce hity na „zdravotním trhu“, se mohou příští rok propadnout mezi zavrženíhodné. Příkladem...Rubrika: Stravování | Typ článku: StudieKalorie zhoršují pálení žáhy
Lidé, kteří trpí pálením žáhy, bývají často varování před tučnými jídly. Podle dr. Penaginiho z Milánské univerzity, jim...Rubrika: Stravování | Typ článku: StudieSpeciální margarín lepší než máslo
Máslo nebo margarín? Tato otázka trápí některé konzumenty jedlých tuků, kterým bylo nejprve řečeno, že odpovědí je margarín...Rubrika: Výživová poradna | Typ článku: StudieSója snižuje „špatný“ cholesterol u žen po menopauze
Výsledky jedné malé studie ukázaly, že konzumování sóji přináší určité snížení „špatného“ LDL cholesterolu u...Rubrika: Sója, tofu | Typ článku: StudieVýrobky ze sóji chrání kosti po menopauze
Rostlinné estrogeny, které jsou v sóji obsažené a kterým se říká fytoestrogeny, pomáhají při některých projevech menopauzy....Rubrika: Sója, tofu | Typ článku: StudieZdravé srdce: místo masa - tofu!
To, co si dáte na oběd, vám může zachránit život - k takovému závěru vedou výsledky nové studie. U těch účastníků studie...Rubrika: Sója, tofu | Typ článku: StudieNamáčená rýže (natural) hodnotnější
Levnou a jednoduchou metodou, jak zvýšit výživovou hodnotu (neloupané) rýže, může být její namáčení do vody. Vědci namáčeli...Rubrika: Výživová poradna | Typ článku: StudieTaké máte rádi sýry?
Vědecký výzkum z nedávné doby ukázal, že sýry jsou hlavním zdrojem saturovaných tuků (tedy těch tuků, které mají tu nepěknou...Rubrika: Mléko | Typ článku: StudieVýrobci i prodejci dostali pokuty za značky BIO
Zájem spotřebitelů o koupi ekologických potravin je stále vyšší, některé obchody jim proto chtějí pomoci s...Rubrika: BIO | Typ článku: Články