Strava
Okořeňte si život
Vědci srovnávali působení kuřecího masa – jednou bez koření a jednou se směsí devíti bylinek a koření. Použili bylinky a...Rubrika: Bylinky | Typ článku: Poradna výživyEfekt druhého jídla
Čočka je drobnozrnným druhem luštěnin. Slávu získala v roce 1982, kdy byl objeven „čočkový efekt“ neboli schopnost čočky...Rubrika: Luštěniny | Typ článku: Poradna výživyLuštěniny v konzervách
Luštěniny v konzervách jsou pohodlné, ale mají stejný obsah živin jako ty, které si uvaříme doma?Rubrika: Luštěniny | Typ článku: Poradna výživyJak se zbavit pesticidů?
Pokud opláchneme ovoce nebo zeleninu pod tekoucí vodou, odstraníme tím asi polovinu zbytkových pesticidů. A co zbytek?Rubrika: Stravování | Typ článku: Poradna výživyZmražené vs. čerstvé ovoce
Má zmražené ovoce stejný obsah nutrientů jako čerstvé? Studie věnované třešním a višním, brusinkám a jahodám naznačují...Rubrika: Ovoce | Typ článku: Poradna výživyŘecké seno pískavice
Co má tohle koření společného se senem? Tato rostlina se skutečně pěstuje i jako pícní rostlina. V kuchyni však používáme...Rubrika: Bylinky | Typ článku: EncyklopedieI málo masa škodí…
Aby se ukázalo, jaký efekt má na nemocnost konzumace masa, vědci studovali bývalé vegetariány.Rubrika: Vegetariánství | Typ článku: StudieChcete ušetřit na vaření? Tady jsou tři jednoduché tipy!
Patříte mezi vášnivé milovníky vaření, ale zároveň neradi utrácíte? Ušetřit v kuchyni můžete hned několika způsoby....Rubrika: Stravování | Typ článku: ČlánkyCo takhle sójový burger?
Na téma sóji dnes koluje řada dezinformací. Kritické shrnutí a vyhodnocení výsledků studií a vědeckého výzkumu ale ukazuje, že...Rubrika: Výživová poradna | Typ článku: ČlánkyGranátové jablko
Granátové jablko jsem viděla dozrávat na stromě v Praze na Žižkově! Ne, neměla jsem halucinace, byla to bonsaj v bytě jedné...Rubrika: Ovoce | Typ článku: Encyklopedie