Strava
![](/image.php?3754&0&t=1)
Agar-agar
Agar je bezbarvý až bílý želatinový přípravek, získávaný z mořských řas. Díky svému původu je velice důležitý pro...Rubrika: Mořské řasy | Typ článku: Encyklopedie![](/image.php?3756&0&t=1)
Karobové bonbony
Karobové bonbony jsou další alternativou čokoládových bonbonů. Jsou zdravé a jejich hlavní složkou je karob. I když má karob...Rubrika: Sladidla | Typ článku: Encyklopedie![](/image.php?3758&0&t=1)
Jablečné pyré
Jablečně pyré se už desetiletí používá při žaludečních a střevních katarech, zvláště u malých dětí. Konzumuje se 3x...Rubrika: Ovoce | Typ článku: Encyklopedie![](/image.php?3440&0&t=1)
Kešu
Kešu jsou olejnaté ořechy se sladkou, jemnou chutí. Jsou známé zejména svým obsahem hořčíku, jedním z nejvyšších v rostlinné...Rubrika: Ořechy a semena | Typ článku: Články![](/image.php?2086&0&t=1)
Některé bylinky prý mohou zvyšovat odolnost organismu. Je to vědecky potvrzené?
Ano. Výzkumy posledních let ukázaly, že nejenom zelenina a ovoce, ale i různé bylinky a natě používané jako koření obsahují...Rubrika: Bylinky | Typ článku: Rady lékaře![](/image.php?3760&0&t=1)
Jablko
Ono se řekne obyčejné jablko, ale na světě je jen málo plodů, které jablko předčí v jeho komplexním působení na organismus....Rubrika: Ovoce | Typ článku: Encyklopedie![](/image.php?2090&0&t=1)
Tipy, jak omezit příjem tuku:
Vylučte uzeniny, vnitřnosti a konzervované masné výrobky. Omezte spotřebu tmavého masa (vepřové, hovězí, zvěřina). Konzumujte...Rubrika: Výživová poradna | Typ článku: Poradna výživy![](/image.php?1796&0&t=1)
Poruchy příjmu potravy mohou mít vliv na zdraví kostí
Peter Vestergaard z Aarhus University Hospital se spolu s kolegy zabýval případy 2 149 lidí diagnostikovaných s mentální...Rubrika: Stravování | Typ článku: Studie![](/image.php?3762&0&t=1)
Olivový olej
Je jedním z nejlepších stolních olejů. Má vynikající chuť a vysokou výživnou hodnotu. Kyselina olejová v něm obsažená...Rubrika: Oleje a tuky | Typ článku: Encyklopedie![](/image.php?3430&0&t=1)
Sacharidy - čisté cévy
Mnozí se vyhýbají jídlům s vysokým obsahem škrobu, jako např. bramborám, těstovinám, rýži, luštěninám či chlebu, protože...Rubrika: Výživová poradna | Typ článku: Články