Poradna výživy

Nejsou biopotraviny nebezpečné z hlediska hygieny?
Ne, biopotraviny musí splňovat stejné hygienické normy jako běžné potraviny. Produkce a výroba biopotravin podléhá kromě zákona...Rubrika: BIO | Typ článku: Poradna výživy
Nejsou tuky vlastně tím nejlepším „palivem“ pro organismus?
Všeobecně lze říci, že tuk je něco jako „kanystr s palivem“, který máme všude s sebou. Je to naše rezerva. Když tělo...Rubrika: Mýty a omyly | Typ článku: Poradna výživy
Nejsou zdravé produkty dražší?
Pokud si pod zdravou stravou představujeme v první řadě doplnění jídelníčku konzumací drahého cizokrajného ovoce plus...Rubrika: Vegetariánství | Typ článku: Poradna výživy
Nejvhodnější zdroje draslíku:
Banány, sušené ovoce, brambory, zelenina, citrusy, avokádo, švestky, rajčatová šťáva, sója, mandle, špenát.Rubrika: Výživová poradna | Typ článku: Poradna výživy
Nejvhodnější zdroje kyseliny listové:
Čočka, ovesné vločky, kukuřičné vločky, špenát, růžičková kapusta, brokolice, květák, chřest, avokádo, černá fazole...Rubrika: Výživová poradna | Typ článku: Poradna výživy
Nejvhodnější zdroje selénu:
Brazilské (para) ořechy, obiloviny, kukuřice, celozrnné výrobky, houby, česnek, cibule, brokolice, slunečnicové semínko.Rubrika: Výživová poradna | Typ článku: Poradna výživy
Nejvhodnější zdroje vápníku:
Sezam, tofu, mandle, růžičková kapusta, čínské zelí, mák, brokolice, nízkotučné mléčné výrobky, parmezán, pomerančový...Rubrika: Výživová poradna | Typ článku: Poradna výživy
Nejvhodnější zdroje železa:
Luštěniny (nejvíce čočka), sezam, sušené meruňky, dýňové semínko, lněné semínko, mák, kokos, mangold, kopřiva.Rubrika: Výživová poradna | Typ článku: Poradna výživy
Někteří lidé dávají přednost slaným jídlům, jiní jsou na sladké. Co je horší?
Je mnoho lidí, kteří, jsou schopni přijmout a dodržovat pouze jediné opatření týkající se změny stravy. Když všem doporučíme...Rubrika: Výživová poradna | Typ článku: Poradna výživy
Nemá přechod na rostlinnou stravu vliv na celosvětové zásobování potravinami?
Samozřejmě, že má. Přeorientováním se na rostlinnou stravu bychom mohli využít produkce obilí a luštěnin k vyřešení problému...Rubrika: Ekologie | Typ článku: Poradna výživy