Potraviny
![](/image.php?8138&0&t=1)
Druhy laktobacilů, které se používají při výrobě jogurtu a acidofilního mléka, se v lidských střevech nemnoží
Zajímavým typem „folklóru" spojeného s mléčnými výrobky jsou údajně prospěšné zdravotní účinky jogurtu a acidofilního...Rubrika: Mléko | Typ článku: Rady lékaře![](/image.php?8234&0&t=1)
Vybarvěte si mne do zdraví
„Klíčem k optimalizaci zdraví srdce je konzumace pestré škály druhů zeleniny," říká Melissa Ohlsonová, koordinátorka projektů...Rubrika: Zelenina | Typ článku: Rady lékaře![](/image.php?8134&0&t=1)
Jako dítě jsem byl jen krátce kojen a brzy jsem byl převeden na náhražky na bázi kravského mléka. Nese to s sebou nějaká rizika?
U malých dětí, pro které je plnotučné kravské mléko nebo odtučněné mléko hlavní součástí jídelníčku, se může rozvinout...Rubrika: Mléko | Typ článku: Rady lékaře![](/image.php?8380&0&t=1)
Sýr - poněkud kyselý úsměv
V dnešní době je stále méně věcí svatých a nedotknutelných. Svoji aureolu ztrácejí nyní i sýry, užívané po dobu uplynulých...Rubrika: Mléko | Typ článku: Články![](/image.php?8132&0&t=1)
Zařadila jsem do své stravy nízkotučné mléčné výrobky. Udělala jsem dobře?
Jako odezvu na obavy z přítomnosti živočišných tuků, jež mají prokazatelnou souvislost se srdečním onemocněním, propaguje...Rubrika: Mléko | Typ článku: Rady lékaře![](/image.php?8128&0&t=1)
Mléko je bohatým zdrojem vitaminu D, který pomáhá předcházet křivici. To je jistě důležitý argument na podporu jeho užívání, že?
Mlékárenský průmysl přidává do mléka vitamin D, což má pomáhat v předcházení křivice. Křivice je nemoc, pro kterou jsou...Rubrika: Mléko | Typ článku: Rady lékaře![](/image.php?8378&0&t=1)
Kamut - prapůvodní obilí
Kamut je starodávným druhem pšenice, která nebyla dotčena moderními zemědělskými postupy, pro něž je charakteristické, že chuť...Rubrika: Obilniny | Typ článku: Články![](/image.php?8126&0&t=1)
Vyloučení mléčných výrobků pomáhá předcházet výskytu ledvinových kamenů
Jídelníček obsahující velké množství vápníku podle některých vědců způsobuje zvýšený výskyt ledvinových kamenů.Rubrika: Mléko | Typ článku: Rady lékaře![](/image.php?8124&0&t=1)
Je dobré při léčbě peptických vředech užívat podpůrně mléčné výrobky? Moje lékařka mi to doporučila…
Po dobu delší než sedmdesát let se jako léčba peptických vředů doporučovalo konzumovat mléčné výrobky v kombinaci s antacidy...Rubrika: Mléko | Typ článku: Rady lékaře![](/image.php?8120&0&t=1)
Obávám se, že kdybych přestala konzumovat mléko a mléčné výrobky, trpěla bych nedostatkem vápníku…
Mnoho lidí se obává, že strava bez mléčných výrobků povede k nemoci. Množství vápníku přítomné v potravě má však jen...Rubrika: Mléko | Typ článku: Rady lékaře