Potraviny
Sladovit
Je sušený a zdravý přírodní výtažek z naklíčeného ječmene, sladu. Používá se jako sladidlo. Ve 100 gramech jemně...Rubrika: Sladidla | Typ článku: EncyklopedieMořská řasa spirulina stabilizuje krevní cukr
Spirulina je jednobuněčná modrozelená řasa mikroskopické velikosti a spirálovitého tvaru. Odtud tedy její název. Daří se jí v...Rubrika: Mořské řasy | Typ článku: EncyklopedieSladěnka
Je výtažek získaný z ječmene nebo rýže, podobný hustšímu medu, který lze používat ke slazení dezertů i k pečení.Rubrika: Sladidla | Typ článku: EncyklopedieCibule obsahuje hodně vitamínu C, ale nezničí se smažením?
Ne. Větší ztráty hrozí tím, že pokrájená cibule leží na prkýnku a čeká na tu správnou teplotu oleje na pánvi.Rubrika: Zelenina | Typ článku: Poradna výživyShiitake
Jsou usušené malé japonské houby s bílou nožičkou a hnědým kloboučkem. Jsou tradičním doplňkem japonských specialit. Byl...Rubrika: Houby | Typ článku: EncyklopedieSezamové semínko
Je možné pokládat je za nejzdravější semínka vůbec. Velmi vysoký obsah organického vápníku, hořčíku a fosforu je prospěšný...Rubrika: Ořechy a semena | Typ článku: EncyklopedieSeitan
Je náhrada masa vyráběná z pšeničného lepku, který se dokáže strukturou a chutí přiblížit běžnému masu. Připravuje se...Rubrika: Obilniny | Typ článku: EncyklopedieHlávkový salát
Je výbornou zeleninou vhodnou pro diabetiky, nemocné dnou a revmatismem. Je také vhodný při nespavosti, podrážděnosti a stresech.Rubrika: Zelenina | Typ článku: EncyklopedieTofu používáte v receptech velmi často. Kolikrát týdně je můžu jíst?
I denně. Závisí to na příjmu jiných zdrojů bílkovin. Pokud denně konzumujete i ostatní luštěniny, mléčné výrobky, maso...Rubrika: Sója, tofu | Typ článku: Poradna výživyRůžičková kapusta
Patří mezi nejchutnější a nejlépe stravitelné druhy kapusty. Obsahuje především vitamín A a C, z minerálních látek je...Rubrika: Zelenina | Typ článku: Encyklopedie