Všechny články
Recepty
Strava
Vztahy
Zdraví
Životospráva
Další...
Nemoci

Potraviny

Jahody

Poměrně vysoký obsah přírodní kyseliny salicylové předurčuje jahody jako výborný prostředek k léčbě dny, revmatických...Rubrika: Ovoce | Typ článku: Encyklopedie

Není škoda mrkev dusit, vařit anebo jinak tepelně upravovat? Vždyť se v ní zničí všechny vitamíny.

Některé látky se tepelnou úpravou mrkve částečně zničí, ale neplatí to o betakaroténu. Ten se naopak stává pro naše tělo...Rubrika: Zelenina | Typ článku: Poradna výživy

Chcete zesílet? Jezte jáhly!

Pokrmy z jáhel jsou velmi výživné a syté. Jsou velmi vhodné pro děti, studující a sportovce, těžce pracující, či...Rubrika: Obilniny | Typ článku: Encyklopedie

V sezóně máme hodně květáku a rodinu otravuje, když musí jíst stále nějaké jídlo z květáku.

Vysvětlete jim, že květák obsahuje – podobně jako brokolice a jiné druhy kapustovité zeleniny – velmi mnoho účinných...Rubrika: Zelenina | Typ článku: Poradna výživy

Máte rádi sýry? Vaše srdce ale ne…

Výzkum z nedávné doby označil sýry za jeden z hlavních zdrojů nasyceného tuku (který ucpává cévy) v naší stravě. Podle...Rubrika: Mléko | Typ článku: Studie

Hrušky prospívají při nemocném srdci a ledvinách

Jsou svým vysokým obsahem draslíku a nízkým obsahem sodíku vhodné při onemocněních oběhového systému a ledvin.Rubrika: Ovoce | Typ článku: Encyklopedie

Četla jsem v jedné americké knize, že dopoledne je třeba jíst jenom syrové ovoce, protože organismus má „očisťovací“ fázi. Vypadalo to velmi logicky. Co si o tom myslíte?

Fyziologie člověka nezná žádnou samostatnou fázi „očišťování“. Odbourávání zplodin látkové výměny probíhá téměř...Rubrika: Ovoce | Typ článku: Poradna výživy

Hummus je chutná pasta z cizrny

Je žlutá pasta, vyráběná z vařené rozmixované cizrny. Dalšími ingrediencemi jsou tahini (sezamová pasta), citronová šťáva a...Rubrika: Luštěniny | Typ článku: Encyklopedie

Jsem po operaci žlučníku a těžko trávím vařené fazole. Můžu jíst hrách?

Hrách – zvláště mladý zelený hrášek, a to i mražený – je o mnoho snadněji stravitelný než suché luštěniny. Obsah...Rubrika: Luštěniny | Typ článku: Rady lékaře

Doma sníme hodně hub. Co z nich naše tělo získá?

Hlíva ústřičná například obsahuje hodně pektinu, který snižuje hladinu cholesterolu.Rubrika: Houby | Typ článku: Rady lékaře