Potraviny

Kuskus
Kuskus je tradiční marocké lidové jídlo. Připravuje se uvařením a usušením středních částí tvrdé pšenice, semoliny....Rubrika: Obilniny | Typ článku: Encyklopedie
Cibule
Podporuje činnost trávících orgánů a tvorbu žaludečních šťáv. Pomáhá ničit baktérie. Povzbuzuje činnost jater, slinivky...Rubrika: Zelenina | Typ článku: Encyklopedie
Je pravda, že sezamové semínko je dobrým zdrojem vápníku?
Sezam je vynikajícím zdrojem vápníku! Jen musí být pomletý, abychom se k vápníku uvnitř semínka dostali. Dvě lžíce pomletého...Rubrika: Ořechy a semena | Typ článku: Poradna výživy
Celer
Cenná vlastnost celeru je ta, že obsahuje mimořádně vysoké procento aktivního organického sodíku, který udržuje v rozpustné...Rubrika: Zelenina | Typ článku: Encyklopedie
Slyšela jsem Vás v rozhlase mluvit o tom, že lněné semínko může zmírnit příznaky klimaktéria. Kolik jich mám sníst a jak upravené?
Lněné semínko obsahuje fytoestrogeny, které v těle člověka působí podobně jako lidský estrogen. Jeho tvorba se u ženy během...Rubrika: Ořechy a semena | Typ článku: Rady lékaře
Bulgur
Je polotovar připravený z uvařené, usušené a rozlámané pšenice. Je to tradiční, lehce stravitelné jídlo v zemích Blízkého...Rubrika: Obilniny | Typ článku: Encyklopedie
Četl jsem, že žampióny v syrovém stavu jsou toxické. Je to pravda?
Částečně. Obsahují hydraziny, které jsou podezřelé z kancerogenity, ale dávka syrových žampiónů na vyvolání rakovinných...Rubrika: Houby | Typ článku: Rady lékaře
Brokolice
Brokolice je významnou zeleninou pro těhotné ženy a děti. Není tak náchylná přijímat dusičnany jako květák. Brokolice je...Rubrika: Zelenina | Typ článku: Encyklopedie
Slyšela jsem, že sušené ovoce je sířené a přeslazené? Je tedy zdravé?
Ne každé sušené ovoce je přeslazené a ošetřené sírou. Solí síry se přidávají k ovoci při sušení na to, aby si ovoce...Rubrika: Ovoce | Typ článku: Poradna výživy
Broskve
Velmi vysoký obsah karotenů činí z broskví (a meruněk) výborný lék na choroby kůže, sliznic a očí zaviněných nedostatkem...Rubrika: Ovoce | Typ článku: Encyklopedie