Všechny články
Recepty
Strava
Vztahy
Zdraví
Životospráva
Další...
Nemoci

Recepty

Houbový tatarák

500 g čerstvých tvrdých hub (hřibovité, holubinky i mladé masáky) umeleme na masovém mlýnku nebo nasekáme najemno a dusíme do...Rubrika: Jídla z hub | Typ článku: Recepty

Rodinné zelí plněné pohankou

zelí hlávkové 2,5 kg, olej 4 pl, cibulka zelená 3 ks, česnek zelený 5 stonků nebo 5–6 stroužků bílého, mrkev najemno...Rubrika: Zeleninová jídla | Typ článku: Recepty

Burgry z pšeničného bulguru

cibule 1 větší, olej slunečnicový 1 pl, solčanka 1,5 čl, pšeničný bulgur 1,5 š (1 š = 1,4 dl), voda 4 š, kmín drcený 1 čl...Rubrika: Náhražky masa | Typ článku: Recepty

Červená čočka s květákem (se špaldovým bulgurem)

voda 8–9 š (1 š = 1,4 dl), květák na růžičky 750 g, solčanka 2 čl, bazalka čl, dobromysl špetka, saturejka 1/3 čl, červená...Rubrika: Zeleninová jídla | Typ článku: Recepty

Květák s kuskusem

cibule nakrájená š (1 š = 2 dl), olej slunečnicový 1 pl, voda 3 š, květák rozebraný na malé růžičky 350 g, solčanka 3 čl...Rubrika: Zeleninová jídla | Typ článku: Recepty

Celozrnné pirohy s bramborovou náplní a kyselým zelím

Náplň: pórek střední vel. 1 ks, olej slunečnicový 2 pl, voda 1/4š (1 š = 1,4 dl), petrželová nať sušená 2 čl, česnekový...Rubrika: Moučná jídla, kaše, těstoviny - slané | Typ článku: Recepty

Fazole na uherský způsob s jáhlami

fazole 3 š (1 š = 2 dl), voda 10 š, bobkový list 2 ks, sůl 1 čl, solčanka 2 čl, mrkev menší 4 ks, olej 1 pl, cibule velká 1 ks...Rubrika: Luštěninová jídla | Typ článku: Recepty

Špaldoto se sójovými kostkami

olej slunečnicový 1 pl, cibule 1 ks, voda 4 pl, sójové kostky holandské (drobné) 150 g, shoyou – sójová omáčka 2 čl, solčanka...Rubrika: Moučná jídla, kaše, těstoviny - sladké | Typ článku: Recepty

Těstovinový nákyp s mrkví a brokolicí

olej 1 pl, cibule větší 1 ks, voda 5 pl, voda na zalití 20 š (1 š = 1,4 dl), mrkev 3–4 ks, celozrnná špaldová vřetena 400 g...Rubrika: Moučná jídla, kaše, těstoviny - slané | Typ článku: Recepty

Barevné jáhloto

Jáhly (1 š) po promytí v horké vodě a okapání osmahneme na sucho. Když jsou jáhly horké, zalijeme je vodou (2 š) a ochutíme...Rubrika: Jídla z obilnin | Typ článku: Recepty