Rubriky
Pro milovníky hamburgerů
Rodinné odpoledne na podzim roku 2007 se stalo pro 22letou Stephanii osudným. Po snězení hamburgeru připraveného matkou na domácím...Rubrika: Infekční nemoci | Typ článku: ČlánkyPříjem ovoce a zeleniny vs. srdeční choroby
Podle studie publikované v odborném časopise European Heart Journal mají lidé, konzumující alespoň osm porcí ovoce a zeleniny...Rubrika: Srdce a cévy | Typ článku: StudieÁronské požehnání
Ať Hospodin ti žehná a chrání tě, ať Hospodin rozjasní nad tebou svou tvář a je ti milostiv, ať Hospodin obrátí k tobě svou...Rubrika: Spiritualita | Typ článku: ČlánkyPomazánka z červené řepy
1 hrnek hrachových vloček, 1 červená řepa, 4 stroužky česneku, 1 kostka zeleninového bujónu würzl, 1 lžíce sójové omáčky, 1...Rubrika: Pomazánky, krémy, másla, sýry | Typ článku: ReceptyZávislost na televizi
Děti vyrostly a odešly z domova. Už řadu let tedy žiji sama. Během doby jsem začala častěji sledovat televizi, abych zaplnila...Rubrika: Závislosti | Typ článku: ČlánkyZastavte vymírání
Snímek Zastavte vymírání (Racing Extinction) řecko-amerického fotografa a environmentálního aktivisty Luise Psihoyose se zabývá...Rubrika: Ekologie | Typ článku: ČlánkyNechcete trombózu? Nesedejte si k okýnku!
Lékaři z American College of Chest Physicians (ACCP) prozkoumali všechny studie na toto téma od roku 2008 a zjistili zajímavou...Rubrika: Pohyb | Typ článku: StudieČas uzdravení – odpuštění
Ernest Hemingway vypráví příběh o španělském otci, který toužil po usmíření se svým synem. Ten od něj po posledním konfliktu...Rubrika: Stres a psychika | Typ článku: ČlánkyNejnebezpečnější potravina na grilování
Heterocyklické aminy (HA) vznikají při grilování potravin s obsahem aminokyselin nebo kreatinu (tedy zejména masa) a patří mezi...Rubrika: Mýty a omyly | Typ článku: Rady lékařeJak nezůstat na ocet
Ocet se s oblibou používá do pokrmů a potravin jako ochucovadlo a konzervační prostředek. Jeho využití je ale mnohostranné...Rubrika: Mýty a omyly | Typ článku: Články