Rubriky
Nejnebezpečnější potravina na grilování
Heterocyklické aminy (HA) vznikají při grilování potravin s obsahem aminokyselin nebo kreatinu (tedy zejména masa) a patří mezi...Rubrika: Mýty a omyly | Typ článku: Rady lékařeJak nezůstat na ocet
Ocet se s oblibou používá do pokrmů a potravin jako ochucovadlo a konzervační prostředek. Jeho využití je ale mnohostranné...Rubrika: Mýty a omyly | Typ článku: ČlánkyVitamín E a rakovina
Chrání nebo nechrání vitamín E před rakovinou? Dosavadní výsledky studií byly značně rozporuplné. Zdá se však, že odpověď...Rubrika: Vitamíny a minerály | Typ článku: StudieBanánová štafeta vyzvala v Praze ke spotřebě férových banánů
Nejprestižnější maraton ve střední Evropě se sice nese v duchu fair play a podpory charitativních projektů, na odpovědnou...Rubrika: Životní styl | Typ článku: ČlánkyPolenta s olivami
½ hrnku polenty – instantní, 3 lžíce olivového oleje, 1 sáček oliv, ½ kostky tofu, 3 stroužky česneku, sůlRubrika: Jídla z obilnin | Typ článku: ReceptyTerapie slunečním svitem
Od starověku si společnost uvědomovala, jak je slunce pro člověka důležité. Písně, básně, příběhy i lidová pořekadla vždy...Rubrika: Slunce | Typ článku: ČlánkySnížení spotřeby cukru vede ke zvýšení HDL cholesterolu
Cukr, cukr, cukr – tak mnozí z nás si rádi pochutnají na něčem sladkém. Vysoká spotřeba limonád, ovocných džusů a slazených...Rubrika: Stravování | Typ článku: StudieOutdoorové oblečení může být toxické
V roce 1983 pracoval Roy Plunkett v laboratoři firmy DuPont na vývoji nového chladícího média. Tlaková láhev s CFC...Rubrika: Ekologie | Typ článku: ČlánkyRozhodující jsou celkové stravovací návyky
Švédští vědci analyzovali stravovací návyky 25 tisíc dospělých, kteří netrpěli cukrovkou, kardiovaskulárním onemocněním ani...Rubrika: Stravování | Typ článku: StudieNemocná střeva a funkce vlákniny
Na podzim roku 1971 jsem se zúčastnil jako student medicíny konference, která měla změnit můj život.Rubrika: Nemoci trávicího ústrojí | Typ článku: Články