Rubriky
Mám rád pikantní jídla, ale lékař mi je zakazuje, protože mi zjistili začínající vřed žaludku.
Zbytečně. Aspoň co se týká pálivých paprik. Je pravda, že černé koření podporuje vznik vředové choroby žaludku a je...Rubrika: Další nemoci | Typ článku: Rady lékařeJečné kroupy
voda 10 š (1 š = 1,4 dl), kroupy ječné 2,5 š, solčanka 2 čl, olej slunečnicový 1 pl, sůl 1 menší čl, bobkový list 2 ks...Rubrika: Obilniny | Typ článku: ReceptyČím je dán pokles četnosti infekčních nemocí?
Pokles četnosti infekčních nemocí je v první řadě dán tím, že jsme se naučili ztížit šíření infekčních mikroorganismů...Rubrika: Infekční nemoci | Typ článku: Rady lékařeKoláč na velký plech
100 g kukuřičné krupice, 100 g pomletých ovesných vloček, 100 g CZ pšeničné mouky, 100 g sójové plnotučné mouky, 1 l cukru...Rubrika: Moučníky, dezerty | Typ článku: ReceptyJaký olej je nejzdravější pro srdce a cévy?
Za studena lisovaný – tzv. panenský – olivový. Obsahuje pro lidský organismus nejlepší poměr mastných kyselin.Rubrika: Oleje a tuky | Typ článku: Rady lékařeJáhlové klopsy s rajčatovou omáčkou nebo dušenými rajčaty
olej slunečnicový 1 pl, cibule nakrájená 3 pl, kurkuma 1 čl, solčanka 1 čl, vroucí voda 4 š (1 š = 2 dl), jáhly 1 š, česnekový...Rubrika: Moučná jídla, kaše, těstoviny - slané | Typ článku: ReceptyJaká je role vzdělání v boji proti infekčním onemocněním?
Teprve lidé informovaní jsou schopni provádět ochranná opatření, jejichž základem je čistota, čisté ruce při stolování...Rubrika: Infekční nemoci | Typ článku: Rady lékařeMořské hvězdice
550 g CZ pšeničné mouky, 42 g droždí, asi 350 ml vody, 1 l soli, 1 pl oleje, 4 pl sójové smetany nebo mléka, na posypání sezam...Rubrika: Chléb, pečivo, placky | Typ článku: ReceptyMám problémy se stolicí. Vyprazdňování je namáhavé, bolestivé a nepravidelné. Koupil jsem si vlákninu a dvakrát jsem ji požil, ale stav se ještě zhoršil.
Vláknina potřebuje mnoho vody! Váš problém zácpy se přidáním vlákniny do stravy mohl ještě zhoršit proto, že jste neupravil...Rubrika: Další nemoci | Typ článku: Rady lékařeTěstoviny Paris
celozrnná kolínka 400 g, voda dostatečné množství, olej 1 pl, sůl podle potřeby, celozrnná špaldová mouka 4 pl, voda studená 2,5...Rubrika: Moučná jídla, kaše, těstoviny - slané | Typ článku: Recepty