Rubriky

Dušená kapusta s tofu
cibule velká 1 ks, olej 1 pl, kapusta 400 g, kmín celý 1 čl, paprika mletá 1 čl, voda 10 š, solčanka 1 čl, sůl podle chuti, mouka...Rubrika: Zeleninová jídla | Typ článku: Recepty
Jaký je význam konzumace ryb pro zdraví?
Není sporu o tom, že pokud nahrazujeme maso suchozemských zvířat rybami a masem jiných mořských živočichů, tak svému zdraví...Rubrika: Výživová poradna | Typ článku: Poradna výživy
Petrželový univerzál s tofu
olej 2 pl, nakrájená cibule 2 ks, jemně nastrouhaná petržel 500 g, zázvor 1 čl, drcený kmín 1 čl, solčanka 1/2 –1 pl, shoyou...Rubrika: Pomazánky, krémy, másla, sýry | Typ článku: Recepty
Četla jsem, že rajčata, paprika a baklažán zhoršují revmatoidní artritidu. Je to opravdu tak, mám se jim vyhýbat?
K potravinám, které jsou podezřelé ze zhoršování tohoto onemocnění, patří kukuřice, pšenice, kravské mléko a mléčné...Rubrika: Artritida | Typ článku: Rady lékaře
Nudlové hašé s tofu a olivami
cibule 1 větší, olej 1 pl, solčanka 1,5 čl, rozmarýn 1/2 čl, bazalka čl, voda vařící 5 š (1 š = 1,4 dl), celozrnné vlasové...Rubrika: Moučná jídla, kaše, těstoviny - slané | Typ článku: Recepty
Jaký je význam cukru v naší výživě?
Cukr naštěstí neobsahuje cholesterol, neobsahuje tuk, neobsahuje sůl, neobsahuje živočišné bílkoviny a vůbec jakékoliv...Rubrika: Mýty a omyly | Typ článku: Poradna výživy
Brynzové halušky s tofu
brambory 4 ks, voda na umixování brambor asi 0,5 dl, sůl 1 čl, mouka celozrnná 1 šRubrika: Moučná jídla, kaše, těstoviny - slané | Typ článku: Recepty
Již několik let se setkávám s potravinovým doplňkem, který se jmenuje JUWIM. Co to je a jak působí?
Podle analýzy firmy Juwima, která působí na potravinovém trhu od roku 1992, jde o „rozkladné produkty krevních bílkovin, štěpné...Rubrika: Mýty a omyly | Typ článku: Rady lékaře
Tofu s kapií a kukuřicí
olej 2 pl, červená kapie 2 ks, tofu bílé 2 kostky, solčanka 2 čl, shoyou – sójová omáčka 3 pl, mražená kukuřice napařená 2...Rubrika: Jídla z tofu a sóji | Typ článku: Recepty
Jaké jsou přednosti brambor, zeleniny a ovoce?
Přednosti této skupiny potravin jsou zhruba stejné jako v případě obilovin. Neobsahují cholesterol. Obsahují jen velmi málo tuku, a...Rubrika: Vegetariánství | Typ článku: Poradna výživy