Všechny články
Recepty
Strava
Vztahy
Zdraví
Životospráva
Další...
Nemoci

Rubriky

Od které hodiny večer se již nemá jíst?

To závisí na tom, kdy jdete spát, ale všeobecně platí, že by se hlavní večerní jídlo nemělo přijímat po 18. hodině.Rubrika: Výživová poradna | Typ článku: Rady lékaře

Golubcy – plněný zelný list po ukrajinsku

olej 2 pl, cibule 2 ks, voda dolévat podle potřeby, mrkev 5 ks, sójová drť růžová 1 š, česnekový prášek 1 čl, rajčatová...Rubrika: Zeleninová jídla | Typ článku: Recepty

Proč je u nás vyšší výskyt civilizačních chorob než jinde?

Když v západní Evropě nebo v severní Americe chtějí v nějakých seriózních novinách, v nějakém časopisu, rozhlase či televizi...Rubrika: Další nemoci | Typ článku: Poradna výživy

Banánová zmrzlina

Oloupané banány necháme zmrazit v mrazničce. Chvíli před podáváním vytáhneme, pokrájíme a rozmixujeme.Rubrika: Moučníky, dezerty | Typ článku: Recepty

Je pravda, že obilniny a celozrnné výrobky jsou dobré pro diabetiky?

Ano. Obsahují především komplexní sacharidy (škroby), které se do krve vstřebávají pomaleji než stolní cukr. To zabrání...Rubrika: Cukrovka | Typ článku: Rady lékaře

Tofu plátky s barevnou paprikou a sezamem

tofu bílé 2 kostky, hladká mouka 4 pl, kmín drcený 1 čl, majoránka 1 čl, solčanka 1 čl, česnekový prášek 1 čl, shoyou –...Rubrika: Jídla z tofu a sóji | Typ článku: Recepty

Proč světové prvenství v úmrtnosti na většinu hlavních civilizačních chorob drží právě bývalé Československo a Maďarsko?

Protože jen tyto dva státy byly ze zemí bývalého sovětského bloku dostatečně bohaté, resp. obdařené dostatečně vhodnými...Rubrika: Další nemoci | Typ článku: Články

Jáhlová bublanina

150 g syrových jáhel pomeleme v mixéru, přidáme 80 g přírodního cukru či trochu méně medu (sladí více) a 2 dl vody a necháme...Rubrika: Moučníky, dezerty | Typ článku: Recepty

Proč se říká, že čočka a fazole jsou výborné na pleť?

Chcete si vyzkoušet čočkovou masku? Čočka a fazole jsou skutečně výborné na pleť, ale musíte je jíst! Obsahují mnoho vitamínů...Rubrika: Luštěniny | Typ článku: Rady lékaře

Fazole s kedlubnou

fazole bílé nebo strakaté 2–3 šálky (namočíme, slijeme), voda 12 š, bobkový list 3 ks, bazalka 1 čl, saturejka 1 čl, solčanka...Rubrika: Luštěninová jídla | Typ článku: Recepty