Všechny články
Recepty
Strava
Vztahy
Zdraví
Životospráva
Další...
Nemoci

Rubriky

Tykev s koprem

velká cibule 1 ks, olej 2 pl , jemně nastrouhaná tykev 1 kg, sušený kopr 2 čl, solčanka 2 čl, voda 4 š (1 š = 1,4 dl), sůl 1 čl...Rubrika: Zeleninová jídla | Typ článku: Recepty

Co říkáte mléku a mléčným výrobkům?

Tuk obsažený v mléce je vlastně nejškodlivější běžný tuk. V mléku je vysoký podíl saturovaných tuků a velké množství...Rubrika: Mléko | Typ článku: Poradna výživy

Country celer

celer 500 g napaříme doměkka (po nakrájení se však nesmí rozpadat), citronová šťáva 2 pl, cukr 2 pl, sójová omáčka 2 pl, olej...Rubrika: Zeleninová jídla | Typ článku: Recepty

Mléko a mléčné výrobky prý zahleňují. Znamená to, že zhoršují průběh zánětu dýchacích cest?

Neexistují žádné důkazy o tom, že by mléko „zahleňovalo“. Navzdory tomu však např. výzkumníci z university v Adelaide v...Rubrika: Mléko | Typ článku: Rady lékaře

Mrkev na mátě s oříšky

Kousky 10 ks větší mrkve nakrájené na kolečka (asi 1/2 cm) mrkve podusíme v páře (při ukládání do pařáku posypeme solčankou...Rubrika: Zeleninová jídla | Typ článku: Recepty

Jaký je váš názor na uzeniny?

Uzeniny představují vrchol dokonalosti v tom, jak poškozovat lidské zdraví. Maso obsahuje saturované tuky a cholesterol, čili to, co...Rubrika: Stravování | Typ článku: Poradna výživy

Kuskusové karbanátky se sezamem

voda 5 š (1 š = 2 dl), kuskus celozrnný 1 š, solčanka 2 čl, bazalka 1/2 čl, majoránka 1 čl, šťáva z červené řepy š, česnek...Rubrika: Náhražky masa | Typ článku: Recepty

Dieta podle Atkinse zakazuje sacharidy a doporučuje všechno mastné a nezdravé. Proč nám to chcete zatajit?

V žádném případě jsem tuto fatamorgánu jedlíků masa nechtěl zatajit. Když organismus nedostane k dispozici žádné sacharidy...Rubrika: Hubnutí a obezita | Typ článku: Rady lékaře

Sójové krupoto

olej slunečnicový 2–3 pl, cibule 1 velká, solčanka 1–2 čl, sůl podle potřeby, kroupy ječné uvařené (viz recept) 4 š (1 š =...Rubrika: Jídla z obilnin | Typ článku: Recepty

Které druhy masa jsou ke konzumaci vhodnější?

Maso je největším zdrojem živočišných tuků v naší stravě. Co do obsahu energie se maso v průměru skládá, řekněme ze dvou...Rubrika: Stravování | Typ článku: Poradna výživy