Všechny články
Recepty
Strava
Vztahy
Zdraví
Životospráva
Další...
Nemoci

Rubriky

Celozrnný chléb a pečivo

Celozrnný chléb je hutnější, hustější a tmavší, avšak jeho hlavní předností je dostatek vlákniny a o 300 % vyšší...Rubrika: Chléb, pečivo, placky | Typ článku: Recepty

Slyšela jsem v rozhlase od lékaře, že kokos zvyšuje hladinu cholesterolu v krvi, a tak se kokosu vyhýbám.

Je pravda, že kokosový tuk obsahuje nasycené mastné kyseliny, které zvyšují hladinu cholesterolu v krvi. Stejný účinek má i...Rubrika: Cholesterol | Typ článku: Rady lékaře

Pizza se sýrem způsobila kurděje u pětiletého dítěte

Když bylo zjištěno, že námořníkům při dalekých plavbách pomáhá proti krvácejícím dásním žvýkání citrusových plodů...Rubrika: Vitamíny a minerály | Typ článku: Studie

Gomasio obsahuje hodně vápníku, železa a vitamínů skupiny B

Gomasio se někdy nazývá také sezamová sůl a patří mezi makrobiotické speciality. Připravuje se samostatným pražením suchého...Rubrika: Výživová poradna | Typ článku: Encyklopedie

Jáhlová pomazánka s hráškem

2 šálky uvařených jáhel (1 š = 2 dl), 1 šálek mraženého hrášku, 2 pl dušené cibule, 4 čl sušeného francouzského droždí...Rubrika: Pomazánky, krémy, másla, sýry | Typ článku: Recepty

Jsem po operaci žlučníku a těžko trávím vařené fazole. Můžu jíst hrách?

Hrách – zvláště mladý zelený hrášek, a to i mražený – je o mnoho snadněji stravitelný než suché luštěniny. Obsah...Rubrika: Luštěniny | Typ článku: Rady lékaře

Touha po společenství

Naše osamocenost je ve většině případů výsledkem naší vlastní volby. Neradi jsme závislí na někom jiném a kdykoli je to...Rubrika: Spiritualita | Typ článku: Články

Doma sníme hodně hub. Co z nich naše tělo získá?

Hlíva ústřičná například obsahuje hodně pektinu, který snižuje hladinu cholesterolu.Rubrika: Houby | Typ článku: Rady lékaře

Diety s omezením uhlohydrátů zatěžují ledviny a oslabují kosti

Diety, které obsahují hodně potravin s vysokým obsahem bílkovin a omezují uhlohydráty (sacharidy) mohou zvyšovat riziko tvorby...Rubrika: Další nemoci | Typ článku: Studie

Kuskus

Kuskus je tradiční marocké lidové jídlo. Připravuje se uvařením a usušením středních částí tvrdé pšenice, semoliny....Rubrika: Obilniny | Typ článku: Encyklopedie