Rubriky
Celozrnný chléb a pečivo
Celozrnný chléb je hutnější, hustější a tmavší, avšak jeho hlavní předností je dostatek vlákniny a o 300 % vyšší...Rubrika: Chléb, pečivo, placky | Typ článku: ReceptySlyšela jsem v rozhlase od lékaře, že kokos zvyšuje hladinu cholesterolu v krvi, a tak se kokosu vyhýbám.
Je pravda, že kokosový tuk obsahuje nasycené mastné kyseliny, které zvyšují hladinu cholesterolu v krvi. Stejný účinek má i...Rubrika: Cholesterol | Typ článku: Rady lékařePizza se sýrem způsobila kurděje u pětiletého dítěte
Když bylo zjištěno, že námořníkům při dalekých plavbách pomáhá proti krvácejícím dásním žvýkání citrusových plodů...Rubrika: Vitamíny a minerály | Typ článku: StudieGomasio obsahuje hodně vápníku, železa a vitamínů skupiny B
Gomasio se někdy nazývá také sezamová sůl a patří mezi makrobiotické speciality. Připravuje se samostatným pražením suchého...Rubrika: Výživová poradna | Typ článku: EncyklopedieJáhlová pomazánka s hráškem
2 šálky uvařených jáhel (1 š = 2 dl), 1 šálek mraženého hrášku, 2 pl dušené cibule, 4 čl sušeného francouzského droždí...Rubrika: Pomazánky, krémy, másla, sýry | Typ článku: ReceptyJsem po operaci žlučníku a těžko trávím vařené fazole. Můžu jíst hrách?
Hrách – zvláště mladý zelený hrášek, a to i mražený – je o mnoho snadněji stravitelný než suché luštěniny. Obsah...Rubrika: Luštěniny | Typ článku: Rady lékařeTouha po společenství
Naše osamocenost je ve většině případů výsledkem naší vlastní volby. Neradi jsme závislí na někom jiném a kdykoli je to...Rubrika: Spiritualita | Typ článku: ČlánkyDoma sníme hodně hub. Co z nich naše tělo získá?
Hlíva ústřičná například obsahuje hodně pektinu, který snižuje hladinu cholesterolu.Rubrika: Houby | Typ článku: Rady lékařeDiety s omezením uhlohydrátů zatěžují ledviny a oslabují kosti
Diety, které obsahují hodně potravin s vysokým obsahem bílkovin a omezují uhlohydráty (sacharidy) mohou zvyšovat riziko tvorby...Rubrika: Další nemoci | Typ článku: StudieKuskus
Kuskus je tradiční marocké lidové jídlo. Připravuje se uvařením a usušením středních částí tvrdé pšenice, semoliny....Rubrika: Obilniny | Typ článku: Encyklopedie