Rubriky
Živočišné tuky zvyšují riziko rakoviny žaludku a jícnu
Podle výsledků studie vypracované lékaři z Yale University na více než 1 000 pacientech a skoro 700 zdravých lidech platí, že ti...Rubrika: Rakovina | Typ článku: StudieJečmen
Ječmen dodává energii, sílu a odolnost. Římští gladiátoři se denně krmili touto obilovinou – věřili, že jim to zajistí...Rubrika: Obilniny | Typ článku: EncyklopedieKdyž nebudu jíst maso, mám konzumovat více mléka a sýrů?
Mnozí tak jistě činí, cestou ke zdraví však není zaměňovat jednu nezdravou kategorii jídelníčku za jinou (byť méně nezdravou)...Rubrika: Vegetariánství | Typ článku: Poradna výživyKonzumace tmavého masa souvisí se zvýšením rizika rakoviny vaječníků
Zdá se, že konzumace zeleniny (a ryb) chrání před rakovinou vaječníků, zatímco častá konzumace tmavého masa a rafinovaných...Rubrika: Rakovina | Typ článku: StudieJahody
Poměrně vysoký obsah přírodní kyseliny salicylové předurčuje jahody jako výborný prostředek k léčbě dny, revmatických...Rubrika: Ovoce | Typ článku: EncyklopedieJežíš - světlo
Světlo se dotýká prapůvodní lidské touhy, touhy po životě a po štěstí. O milujícím člověku říkáváme, že vnáší světlo...Rubrika: Spiritualita | Typ článku: ČlánkyNení škoda mrkev dusit, vařit anebo jinak tepelně upravovat? Vždyť se v ní zničí všechny vitamíny.
Některé látky se tepelnou úpravou mrkve částečně zničí, ale neplatí to o betakaroténu. Ten se naopak stává pro naše tělo...Rubrika: Zelenina | Typ článku: Poradna výživyUžívání alkoholu ve vztahu k nevalným stravovacím návykům
Ve studii vypracované na skoro 73 000 francouzských žen středního věku se ukázalo, že ty ženy, které vypily nejvíce...Rubrika: Alkohol | Typ článku: StudieStrava s nízkým obsahem tuku vhodná i pro malé děti?
Přestože omezování tuků ve stravě je jistě vhodné pro dospělé, American Heart Association doporučuje, aby se tuky neomezovaly u...Rubrika: Stravování | Typ článku: StudieChcete zesílet? Jezte jáhly!
Pokrmy z jáhel jsou velmi výživné a syté. Jsou velmi vhodné pro děti, studující a sportovce, těžce pracující, či...Rubrika: Obilniny | Typ článku: Encyklopedie