Rubriky
Pesticidy způsobují Parkinsonovu chorobu
Mnohé studie naznačují, že Parkinsonova choroba je častější u lidí, kteří jsou vystaveni pesticidům. Existují studie o...Rubrika: Další nemoci | Typ článku: ČlánkyV sezóně máme hodně květáku a rodinu otravuje, když musí jíst stále nějaké jídlo z květáku.
Vysvětlete jim, že květák obsahuje – podobně jako brokolice a jiné druhy kapustovité zeleniny – velmi mnoho účinných...Rubrika: Zelenina | Typ článku: Poradna výživyMáte rádi sýry? Vaše srdce ale ne…
Výzkum z nedávné doby označil sýry za jeden z hlavních zdrojů nasyceného tuku (který ucpává cévy) v naší stravě. Podle...Rubrika: Mléko | Typ článku: StudieHrušky prospívají při nemocném srdci a ledvinách
Jsou svým vysokým obsahem draslíku a nízkým obsahem sodíku vhodné při onemocněních oběhového systému a ledvin.Rubrika: Ovoce | Typ článku: EncyklopedieNudlové hašé s tofu a olivami
1 větší cibule, 1 pl oleje, 1,5 čl würzlu, 1 čl rozmarýnu, 1 čl bazalky, 5 šálků vroucí vody (1 šálek = 1,4 dl), 1,5 šálku...Rubrika: Moučná jídla, kaše, těstoviny - slané | Typ článku: ReceptyČetla jsem v jedné americké knize, že dopoledne je třeba jíst jenom syrové ovoce, protože organismus má „očisťovací“ fázi. Vypadalo to velmi logicky. Co si o tom myslíte?
Fyziologie člověka nezná žádnou samostatnou fázi „očišťování“. Odbourávání zplodin látkové výměny probíhá téměř...Rubrika: Ovoce | Typ článku: Poradna výživyPřecitlivělost na sůl jako marker rizika úmrtí
Lidé, jejichž krevní tlak po konzumaci soli náhle stoupne, jsou s přibývajícími lety vystaveni vyššímu riziku úmrtí na...Rubrika: Krevní tlak | Typ článku: StudieHummus je chutná pasta z cizrny
Je žlutá pasta, vyráběná z vařené rozmixované cizrny. Dalšími ingrediencemi jsou tahini (sezamová pasta), citronová šťáva a...Rubrika: Luštěniny | Typ článku: EncyklopedieCelozrnný chléb a pečivo
Celozrnný chléb je hutnější, hustější a tmavší, avšak jeho hlavní předností je dostatek vlákniny a o 300 % vyšší...Rubrika: Chléb, pečivo, placky | Typ článku: ReceptySlyšela jsem v rozhlase od lékaře, že kokos zvyšuje hladinu cholesterolu v krvi, a tak se kokosu vyhýbám.
Je pravda, že kokosový tuk obsahuje nasycené mastné kyseliny, které zvyšují hladinu cholesterolu v krvi. Stejný účinek má i...Rubrika: Cholesterol | Typ článku: Rady lékaře