Rubriky

Polenta
Je staroitalský pokrm, který se připravuje z kukuřičné kaše.Rubrika: Obilniny | Typ článku: Encyklopedie
Prevence rakoviny
Poslední dobou se vědci začínají zajímat o možné spojení rakovinného bujení s konzumací masa - a to jak masa červeného...Rubrika: Rakovina | Typ článku: Články
Jsem výkonnostní sportovec. Proč mám jíst těstoviny, vločky, kukuřici a podobné věci?
Protože jsou pro tělo vyváženým zdrojem energie. Glukóza se – na rozdíl od sladkostí – postupně vstřebává do krve a hladina...Rubrika: Obilniny | Typ článku: Rady lékaře
Pivní břicha nejsou údajně následkem nadměrného pití
1 141 mužů a 1212 žen žijících v České republice vyplnilo dotazník, ve kterém byli dotázáni, kolik alkoholických nápojů...Rubrika: Alkohol | Typ článku: Studie
Pohanka
Rutin v semenech i slupkách je vynikajícím lékem na cévy v celém organismu. Vrací cévám pružnost. Spolu s přítomným vitamínem...Rubrika: Obilniny | Typ článku: Encyklopedie
Stres je spoluviníkem při vzniku řady nemocí
Přemíra stresu je dnes považována za spoluviníka téměř všech nejčastěji se vyskytujících onemocnění - srdečního infarktu...Rubrika: Stres a psychika | Typ článku: Články
Četla jsem o tzv. syndromu čínské restaurace, který souvisí s používáním sójové omáčky. O co jde?
O reakci přecitlivělosti na glutamát sodný, který čínská kuchyně obsahuje především v sójové omáčce. Projevuje se bolestmi...Rubrika: Výživová poradna | Typ článku: Rady lékaře
Tučná jídla narušují funkci cév
Okamžitě po snězení tučného jídla zakusí člověk dramatické snížení elasticity (neboli pružnosti) svých cév – což je...Rubrika: Stravování | Typ článku: Studie
Pistáciové oříšky
Jsou charakteristicky zelené plody západoasijských stromů, jsou výborným zdrojem bílkovin, pro cévy prospěšných nenasycených...Rubrika: Ořechy a semena | Typ článku: Encyklopedie
Muži jsou více ohroženi rakovinou kůže než ženy
U mužů je větší riziko, že onemocní rakovinou kůže. Proč? Tráví více času na slunci a myslí si, že krémy na opalování...Rubrika: Rakovina | Typ článku: Články