Všechny články
Recepty
Strava
Vztahy
Zdraví
Životospráva
Další...
Nemoci

Rubriky

Pohybová aktivita ve středním věku výrazně zpožďuje nástup demence

Ukázalo se, že ty ženy, které byly ve středním věku ve výborné fyzické kondici, měly riziko demence později v životě nižší...Rubrika: Pohyb | Typ článku: Studie

Tymián, nejen do rajské omáčky

To jsem takhle čekala v Chorvatsku v Primoštenu u osla (tam si lidé dávají sraz asi jako v Praze „u koně“) a najednou mě přímo...Rubrika: Bylinky | Typ článku: Encyklopedie

Středomořská strava nebo nerafinovaná rostlinná strava?

Nedávné studie ukázaly, že výrazné přizpůsobení jídelníčku středomořské stravě je spojeno s výrazným snížením rizika...Rubrika: Stravování | Typ článku: Články

Tajemství středomořské stravy

Jednoho letního odpoledne jsem seděl na stoličce u pultu v kuchyni penzionu They Parikosové na řeckém ostrově Ikaria. Během...Rubrika: Stravování | Typ článku: Články

Umělá sladidla - nikoliv to nejlepší

Sukralóza je populární umělé sladidlo, které neobsahuje žádné kalorie a bývá považováno za bezpečné. V malé předběžné...Rubrika: Výživová poradna | Typ článku: Studie

Osamělost škodí, stejně jako obezita

Člověk je bytost společenská, vztahová, sociální – být v kontaktu s jinými lidmi je považováno za jednu ze základních...Rubrika: Lidé a vztahy | Typ článku: Články

Kari koření

I když jsou některé kupované druhy kari koření docela dobré, tato směs pokrmům dodá pikantní, věrohodně indickou chuť....Rubrika: Sladidla, ochucovadla, doplňky | Typ článku: Recepty

Spouští paratuberkulóza diabetes 1. typu?

Diabetes 1. typu vzniká jako následek autoimunitní destrukce buněk slinivky břišní produkujících inzulín. Nejčastěji je...Rubrika: Cukrovka | Typ článku: Články

Chlapci s nadváhou mohou zredukovat své riziko cukrovky

Pokud má dítě v sedmi letech nadváhu, která přetrvá až do puberty, je vystaveno zvýšenému riziku pozdějšího onemocnění...Rubrika: Zdraví dětí | Typ článku: Studie

Rostlinné tuky jsou zdravější

Tuky v naší stravě se po chemické stránce dělí na nasycené, nenasycené a trans-mastné kyseliny. Nenasycené mono- i...Rubrika: Výživová poradna | Typ článku: Články