Rubriky
Pohybová aktivita ve středním věku výrazně zpožďuje nástup demence
Ukázalo se, že ty ženy, které byly ve středním věku ve výborné fyzické kondici, měly riziko demence později v životě nižší...Rubrika: Pohyb | Typ článku: StudieTymián, nejen do rajské omáčky
To jsem takhle čekala v Chorvatsku v Primoštenu u osla (tam si lidé dávají sraz asi jako v Praze „u koně“) a najednou mě přímo...Rubrika: Bylinky | Typ článku: EncyklopedieStředomořská strava nebo nerafinovaná rostlinná strava?
Nedávné studie ukázaly, že výrazné přizpůsobení jídelníčku středomořské stravě je spojeno s výrazným snížením rizika...Rubrika: Stravování | Typ článku: ČlánkyTajemství středomořské stravy
Jednoho letního odpoledne jsem seděl na stoličce u pultu v kuchyni penzionu They Parikosové na řeckém ostrově Ikaria. Během...Rubrika: Stravování | Typ článku: ČlánkyUmělá sladidla - nikoliv to nejlepší
Sukralóza je populární umělé sladidlo, které neobsahuje žádné kalorie a bývá považováno za bezpečné. V malé předběžné...Rubrika: Výživová poradna | Typ článku: StudieOsamělost škodí, stejně jako obezita
Člověk je bytost společenská, vztahová, sociální – být v kontaktu s jinými lidmi je považováno za jednu ze základních...Rubrika: Lidé a vztahy | Typ článku: ČlánkyKari koření
I když jsou některé kupované druhy kari koření docela dobré, tato směs pokrmům dodá pikantní, věrohodně indickou chuť....Rubrika: Sladidla, ochucovadla, doplňky | Typ článku: ReceptySpouští paratuberkulóza diabetes 1. typu?
Diabetes 1. typu vzniká jako následek autoimunitní destrukce buněk slinivky břišní produkujících inzulín. Nejčastěji je...Rubrika: Cukrovka | Typ článku: ČlánkyChlapci s nadváhou mohou zredukovat své riziko cukrovky
Pokud má dítě v sedmi letech nadváhu, která přetrvá až do puberty, je vystaveno zvýšenému riziku pozdějšího onemocnění...Rubrika: Zdraví dětí | Typ článku: StudieRostlinné tuky jsou zdravější
Tuky v naší stravě se po chemické stránce dělí na nasycené, nenasycené a trans-mastné kyseliny. Nenasycené mono- i...Rubrika: Výživová poradna | Typ článku: Články