Všechny články
Recepty
Strava
Vztahy
Zdraví
Životospráva
Další...
Nemoci

Rubriky

Umělá sladidla - nikoliv to nejlepší

Sukralóza je populární umělé sladidlo, které neobsahuje žádné kalorie a bývá považováno za bezpečné. V malé předběžné...Rubrika: Výživová poradna | Typ článku: Studie

Osamělost škodí, stejně jako obezita

Člověk je bytost společenská, vztahová, sociální – být v kontaktu s jinými lidmi je považováno za jednu ze základních...Rubrika: Lidé a vztahy | Typ článku: Články

Kari koření

I když jsou některé kupované druhy kari koření docela dobré, tato směs pokrmům dodá pikantní, věrohodně indickou chuť....Rubrika: Sladidla, ochucovadla, doplňky | Typ článku: Recepty

Spouští paratuberkulóza diabetes 1. typu?

Diabetes 1. typu vzniká jako následek autoimunitní destrukce buněk slinivky břišní produkujících inzulín. Nejčastěji je...Rubrika: Cukrovka | Typ článku: Články

Chlapci s nadváhou mohou zredukovat své riziko cukrovky

Pokud má dítě v sedmi letech nadváhu, která přetrvá až do puberty, je vystaveno zvýšenému riziku pozdějšího onemocnění...Rubrika: Zdraví dětí | Typ článku: Studie

Rostlinné tuky jsou zdravější

Tuky v naší stravě se po chemické stránce dělí na nasycené, nenasycené a trans-mastné kyseliny. Nenasycené mono- i...Rubrika: Výživová poradna | Typ článku: Články

Proč bývalo srdeční onemocnění ve Středomoří vzácné?

Středomořská strava je v dnešní době oblíbeným tématem jak v lékařské literatuře, tak v laických médiích. Pouze za poslední...Rubrika: Stravování | Typ článku: Články

Rakovina jícnu

Rakovina jícnu vzniká, když se rakovinné buňky rozvinou v jícnu, svalové trubici, která vede potravu z ústní dutiny do žaludku.Rubrika: Rakovina | Typ článku: Články

Kardiovaskulární onemocnění a geny

Prospěšné účinky pohybové aktivity platí i pro ty, kteří jsou geneticky náchylní ke kardiovaskulárním onemocněním.Rubrika: Pohyb | Typ článku: Studie

Chia, nebo lněná semínka?

Semínka chia mají vysoký obsah vlákniny a omega-3 mastných kyselin, stejně jako lněná semínka; obojí je ale lepší rozemlít.Rubrika: Výživová poradna | Typ článku: Články