Strava
![](/image.php?6962&0&t=1)
Může jídlo, které jíme, přímo způsobovat různá onemocnění?
V dnešní společnosti se stále více lidí stravuje mimo domov. V restauracích či jídelnách se potraviny vaří, pečou, smaží...Rubrika: Stravování | Typ článku: Rady lékaře![](/image.php?7358&0&t=1)
Při nízkokalorické stravě se zlepšuje výkon mozku
Odborníci již léta vědí, že zvířata žijí déle, jsou-li kaloricky deprivovaná (tj. jedí méně, než by sama chtěla). Americký...Rubrika: Stravování | Typ článku: Poradna pro duševní zdraví![](/image.php?7356&0&t=1)
Maso nenápadně poškozuje mozek
Maso téměř neobsahuje sacharidy. Prohlédnete-li si potravinové tabulky, všechny druhy masa, ať už jde o červené maso, ryby nebo...Rubrika: Stravování | Typ článku: Poradna pro duševní zdraví![](/image.php?7354&0&t=1)
Sacharidy zlepšují náladu
Problém diet s nízkým obsahem sacharidů spočívá v ohrožení funkce čelního laloku. Mnohé výzkumy se shodují na tom, že jedním...Rubrika: Stravování | Typ článku: Poradna pro duševní zdraví![](/image.php?7352&0&t=1)
Proč mnoho cukru mozku škodí?
Cukr je sacharid a sacharidy jsou zdrojem energie pro mozek. Proč tedy mnoho cukru mozku škodí? Naše tělo je uzpůsobeno na...Rubrika: Stravování | Typ článku: Poradna pro duševní zdraví![](/image.php?7350&0&t=1)
Mozek nejlépe funguje na „sacharidové palivo“
Také potraviny, které každý den konzumujeme, mají vliv na aktivitu čelního laloku. Jiné části těla mohou k získání energie...Rubrika: Stravování | Typ článku: Poradna pro duševní zdraví![](/image.php?6972&0&t=1)
Vegani by si měli dát pozor na nedostatek jódu
Nevegetariáni získávají veškerý jód, který potřebují, z jodizované soli, z darů moře a dalších produktů živočišného...Rubrika: Vegetariánství | Typ článku: Studie![](/image.php?6932&0&t=1)
Zázrak, jakým je vláknina…
Bílkoviny, tuky, sacharidy (uhlohydráty), vitamíny a minerály, to jsou všechno základní složky potravy, ze kterých naše tělo...Rubrika: Vegetariánství | Typ článku: Rady lékaře![](/image.php?7458&0&t=1)
Pohanka
Použití, kromě přílohy, je stejné jako u rýže a ostatních přílohových obilovin – jako základ zdravých pomazánek...Rubrika: Obilniny | Typ článku: Rady lékaře![](/image.php?7154&0&t=1)
V jakém nádobí a jakým způsobem bychom měli připravovat potraviny?
Podařilo se vyvinout nádobí ze speciálních druhů oceli, které má mnoho vynikajících vlastností. Pokrmy při přípravě se jen...Rubrika: Výživová poradna | Typ článku: Články