Zelenina
Cibule
Ve čtvrté knize Mojžíšově se píše, že když Izraelci putovali Sinajskou pouští, toužili po takové stravě, jakou jedli...Rubrika: Zelenina | Typ článku: EncyklopedieKvěták
Z květáku se většinou konzumuje jeho květenství, skládající se z více jak tisíce drobných poupat, a to dříve, než zcela...Rubrika: Zelenina | Typ článku: EncyklopedieCuketa
Cuketa na první pohled vypadá jako velká okurka, i když z botanického hlediska je mnohem bližší dýni. I její bílá dužina svým...Rubrika: Zelenina | Typ článku: EncyklopedieSalátová čekanka
Říká se, že když chce člověk vypěstovat kvalitní čekanku, nesmí opustit Brusel a musí rostlinám zajistit vlhkost, teplo a tmu....Rubrika: Zelenina | Typ článku: EncyklopedieArtyčok
Artyčoky prakticky neobsahují žádné tuky. Mají však významné množství sacharidů (5 %) a proteinů (3 %), jakož i jiných látek...Rubrika: Zelenina | Typ článku: EncyklopedieŘedkvička
Ačkoliv Římané rozšířili ředkvičky po celé Evropě, nejoblíbenější jsou na Dálném východě. Zatímco Němci ročně snědí...Rubrika: Zelenina | Typ článku: EncyklopedieZelí
Zelená hlávka je shluk listů, které vytvářejí kouli. Hlávku má většina brukvovité zeleniny, ale existují výjimky, jako např....Rubrika: Zelenina | Typ článku: EncyklopediePaprika
Jedna sladká červená paprika obsahuje více než polovinu doporučené denní dávky betakaroténu pro dospělého muže. Kromě...Rubrika: Zelenina | Typ článku: EncyklopedieCeler
Chuť celeru je jedinečná, jeho křupavé stonky vynikají v každém salátu bez ohledu na to, kolik jiných ingrediencí jsme do něj...Rubrika: Zelenina | Typ článku: EncyklopedieChřest
Každý, kdo jedl chřest, si mohl všimnout, že po jeho snědení se změnil zápach jeho moči. Stalo se to proto, že součástí...Rubrika: Zelenina | Typ článku: Encyklopedie