Zelenina

S manželem bychom jedli česnek každý den klidně i třikrát, ale mně způsobuje až závratě. Mám se ho zříct?
Zkuste ho nejdříve pražený nebo dušený a čerstvý jen v malém množství (např. půl stroužku rozetřeného ve strouhance).Rubrika: Zelenina | Typ článku: Poradna výživy
Zelené znamená zdravé
Zelená listová zelenina by potřebovala trochu vylepšit image. I když patří mezi nejvýživnější druhy zeleniny na naší planetě...Rubrika: Zelenina | Typ článku: Poradna výživy
Vybarvěte si mne do zdraví
Melissa Ohlsonová, projektová koordinátorka z Preventive Cardiology and Rehabilitation Program v Cleveland Clinic říká: „Klíčem...Rubrika: Zelenina | Typ článku: Poradna výživy
Proč zeleninové šťávy?
Zeleninové šťávy připravujeme na elektrickém odšťavňovači. Dnes je dostupná i odstředivka – účinný pomocník v kuchyni a...Rubrika: Zelenina | Typ článku: Poradna výživy
Mrkev
Mrkev spolu s datlemi patří mezi léčivé potraviny kvůli tomu, že mají vysoký obsah provitaminu A. Mrkev obsahuje malé, ale...Rubrika: Zelenina | Typ článku: Encyklopedie
Špenát
Pepek námořník jedl špenát proto, aby získal velkou sílu. Dnešní klinické i laboratorní výzkumy potvrzují, že dělal dobře....Rubrika: Zelenina | Typ článku: Encyklopedie
Hlávkový salát
Staří Římané jedli salát po vydatné večeři, aby jejich tělo mohlo během noci lépe trávit. V dnešní hektické době by bylo...Rubrika: Zelenina | Typ článku: Encyklopedie
Brokolice
Pěstování brokolice se v posledních letech několikanásobně zvýšilo, a to jak v Evropě, tak i v Americe. Fakt, že se jí...Rubrika: Zelenina | Typ článku: Encyklopedie
Dýně
Dýně mají různé tvary: mohou být kulaté, zploštělé, vejcovité apod. Zbarvení jejich kůry bývá oranžové, žluté, zelené...Rubrika: Zelenina | Typ článku: Encyklopedie
Červená řepa
Rudá barva červené řepy dává salátům a bramborovým jídlům neobvyklý vzhled. Proč? Toto neobvyklé zbarvení způsobuje pigment...Rubrika: Zelenina | Typ článku: Encyklopedie