Zelenina
![](/image.php?2642&0&t=1)
Tykev, dýně
Obsahuje velkou skupinu tykví s nejrozmanitějšími plody - od okrasných malých tykviček až po obří tykve. Pochází z Peru a je...Rubrika: Zelenina | Typ článku: Encyklopedie![](/image.php?2584&0&t=1)
Kadeřávek
Kadeřávek je velmi blízkým příbuzným kapusty. Pěstoval se už od starověku, zejména ve Středomoří, v Čechách se mu říkalo...Rubrika: Zelenina | Typ článku: Encyklopedie![](/image.php?3400&0&t=1)
Celer
Celer bulvovitý, jinak zvaný miřík, je oblíbenou aromatickou zeleninou. Dostal se k nám již v raném středověku z Itálie. V...Rubrika: Zelenina | Typ článku: Encyklopedie![](/image.php?3036&0&t=1)
Pór
Je to velmi stará zelenina. Císař Nero ji doporučoval vojákům, protože věřil, že ovlivňuje chrabrost. Pór pochází z Přední...Rubrika: Zelenina | Typ článku: Encyklopedie![](/image.php?3128&0&t=1)
Brokolice
Brokolice si už i na našem stole našla své místo. Tato velice chutná zelenina je přechodnou formou mezi květákem a ostatními...Rubrika: Zelenina | Typ článku: Encyklopedie![](/image.php?2214&0&t=1)
Ztrácí se při vaření zeleniny ve vodě velké množství vitamínů?
Zelenina, je-li dobře připravena, se může stát hlavním zdrojem bílkovin, vitamínů, minerálů a vlákniny v našem jídelníčku....Rubrika: Zelenina | Typ článku: Poradna výživy