Hlavní chody
Tepelná úprava zeleniny
Přirozená, přírodní strava je zajímavá mimo jiné i barevnými kreacemi, které můžeme – zejména díky zelenině – na talíři...Rubrika: Zeleninová jídla | Typ článku: ReceptyNapařování zeleniny (neboli vaření v páře)
Do hrnce vlijeme trochu vody a vložíme do něj napařovací síto, na kterém je nakrájená zelenina. Síto používáme zásadně...Rubrika: Zeleninová jídla | Typ článku: ReceptyBlanšírování zeleniny
Jde o velmi krátké vaření. Nakrájenou zeleninu vhodíme do vařící osolené vody a vaříme 30 vteřin až tři minuty. Pak vodu...Rubrika: Zeleninová jídla | Typ článku: ReceptyVaření zeleniny
Do hrnce vložíme zeleninu, přidáme špetku soli, zalijeme vodou a uvedeme do varu. Vaříme 5 až 20 minut. Ze zeleniny se uvolní...Rubrika: Zeleninová jídla | Typ článku: ReceptyDušení zeleniny
Dusit můžeme zeleninu na oleji, na vodě nebo na oleji a vodě najednou. Zeleninu nakrájíme na malé kousky (nastrouháme). V hrnci...Rubrika: Zeleninová jídla | Typ článku: ReceptyPečení zeleniny
Zeleninu můžeme péci s olejem, na sucho nebo zabalenou v alobalu. Zeleninu nakrájíme na plátky, které potřeme sezamovým olejem....Rubrika: Zeleninová jídla | Typ článku: ReceptyFritování zeleniny
Tento způsob úpravy je těžší na trávení a mohou si jej dovolit jen zdraví lidé. Je zcela nevhodný pro lidi s rakovinou, v...Rubrika: Zeleninová jídla | Typ článku: ReceptyGranola
1 šl vody, 1/3 šl oleje, 1 šl sladěnky, 1 lž rozemleté vanilky, 1 lž soli, 7 šl vloček (ovesné, pšeničné, špaldové) 1 šl...Rubrika: Jídla z obilnin | Typ článku: ReceptyJáhlový nákyp
1/2 šálku jáhel, 1/2 šálku kulaté rýže natural, 6 ks jablek, rozinky, ořechy, sůl, olejRubrika: Jídla z obilnin | Typ článku: ReceptyJáhlová kaše sladká
Uvařené jáhly umixujeme s dezertem Provamel, ozdobíme ovocem a ořechy.Rubrika: Jídla z obilnin | Typ článku: Recepty