Ostatní potraviny

Užívejte nejlepší oleje
Nejlepšími oleji jsou řepkový, kukuřičný a olivový olej. Jsou dobré z různých důvodů. Řepkový olej brání vytváření...Rubrika: Oleje a tuky | Typ článku: Poradna výživy
Jakým způsobem tuk poškozuje organismus?
Nadměrné množství tuku v potravě vytváří podmínky pro chorobný proces zvaný ateroskleróza – kornatění a zužování tepen....Rubrika: Oleje a tuky | Typ článku: Poradna výživy
Jam
Bílý jam, tak jako ostatní podobné hlízy s tímto názvem, je v mnohých tropických regionech základní potravinou. Jam obsahuje...Rubrika: Brambory | Typ článku: Encyklopedie
Maniok
Hlíza keře, který se pěstuje v tropických oblastech Ameriky, Afriky a Asie. Jí se vařený jako brambory a pro mnohé obyvatele zemí...Rubrika: Brambory | Typ článku: Encyklopedie
Brambor
Francisco Pizzaro přivezl brambory z Peru do Sevilly v roce 1543, a protože se velmi dobře ujaly, rychle se rozšířily po celém...Rubrika: Brambory | Typ článku: Encyklopedie
Žampiony
Žampiony jsou velmi oblíbené pro svoji příjemnou chuť. K přípravě jídel se jich začalo používat začátkem 20. století a od...Rubrika: Houby | Typ článku: Encyklopedie
Povijnice jedlá
Španělé přivezli povíjnici jedlou z Haiti do Evropy, odkud se následně rozšířila do celého světa. V hlíze povíjnice jedlé...Rubrika: Brambory | Typ článku: Encyklopedie
Šalvěj
Jako koření se používají listy a vrcholky stonků před rozkvětem. Čerstvé listy mají výraznou chuť, kterou po usušení...Rubrika: Bylinky | Typ článku: Encyklopedie
Saturejka
Používá se čerstvá nať a lístky. Po usušení její vůně ještě zesílí. Přidáváme ji do luštěnin, polévek, salátů, k...Rubrika: Bylinky | Typ článku: Encyklopedie
Rozmarýn
Rozmarýn pěstujeme v květináči. Přes léto může být venku, ale nesnáší mrazy. Jako koření používáme čerstvé nebo sušené...Rubrika: Bylinky | Typ článku: Encyklopedie