Ostatní potraviny

Doma sníme hodně hub. Co z nich naše tělo získá?
Hlíva ústřičná například obsahuje hodně pektinu, který snižuje hladinu cholesterolu.Rubrika: Houby | Typ článku: Rady lékaře
Četl jsem, že žampióny v syrovém stavu jsou toxické. Je to pravda?
Částečně. Obsahují hydraziny, které jsou podezřelé z kancerogenity, ale dávka syrových žampiónů na vyvolání rakovinných...Rubrika: Houby | Typ článku: Rady lékaře
Arowroot
Arowroot je bílý prášek, získávaný z kořene divoce rostoucí americké rostliny, který se v potravinářství používá jako...Rubrika: Sladidla | Typ článku: Encyklopedie
Arame
Arame je mořská řasa, rostoucí v Pacifiku. Lístky jsou hnědé, sušením přechází do černé barvy. Z minerálních látek v této...Rubrika: Mořské řasy | Typ článku: Encyklopedie
Agar-agar
Agar je bezbarvý až bílý želatinový přípravek, získávaný z mořských řas. Díky svému původu je velice důležitý pro...Rubrika: Mořské řasy | Typ článku: Encyklopedie
Karobové bonbony
Karobové bonbony jsou další alternativou čokoládových bonbonů. Jsou zdravé a jejich hlavní složkou je karob. I když má karob...Rubrika: Sladidla | Typ článku: Encyklopedie
Některé bylinky prý mohou zvyšovat odolnost organismu. Je to vědecky potvrzené?
Ano. Výzkumy posledních let ukázaly, že nejenom zelenina a ovoce, ale i různé bylinky a natě používané jako koření obsahují...Rubrika: Bylinky | Typ článku: Rady lékaře
Olivový olej
Je jedním z nejlepších stolních olejů. Má vynikající chuť a vysokou výživnou hodnotu. Kyselina olejová v něm obsažená...Rubrika: Oleje a tuky | Typ článku: Encyklopedie
Fenykl na trávení
Fenykl je rostlina, jejíž žluté květy dorůstají až do výše dvou a půl metru. Tato velká rostlina vydává sladkou, teple...Rubrika: Bylinky | Typ článku: Články
Sezamový olej
Má jemnou chuť a nepodléhá oxidaci, neboť obsahuje sezamol, který je silným antioxidantem. Je výborným regeneračním prostředkem....Rubrika: Oleje a tuky | Typ článku: Encyklopedie