Všechny články
Recepty
Strava
Vztahy
Zdraví
Životospráva
Další...
Nemoci

Ostatní potraviny

Aloe vera

Již 1 750 let př. Kr. používali Egypťané aloe vera na kožní infekce. Je známo, že v 1. století n.l. užívali aloe Řekové aloe...Rubrika: Bylinky | Typ článku: Přírodní léčba

Máta

Existují stovky druhů máty, do jejíhož botanického příbuzenství patří i další velmi známe bylinky, jako je např. bazalka...Rubrika: Bylinky | Typ článku: Přírodní léčba

Umělá sladidla užívají zejména diabetici, i u nich ale určitě existují určitá pravidla konzumace

Jaká by měla být maximální denní dávka?Rubrika: Sladidla | Typ článku: Rady lékaře

V čem a jakým způsobem nahrazují umělá sladidla řepný cukr?

Vytvářejí v našem mozku (i když byste přísahali, že je to na jazyku) vjem sladké chuti, který je v případě používaných...Rubrika: Sladidla | Typ článku: Rady lékaře

S fytoterapií proti migréně

Mnoho léků, které nabízí farmaceutický průmysl, obsahuje účinné látky z léčivých rostlin. Tyto látky lze však získat i...Rubrika: Bylinky | Typ článku: Přírodní léčba

Jaké je složení umělých sladidel a jaké druhy se nejčastěji používají v potravinářském průmyslu?

Jsou to alkoholické cukry (xylitol, sorbitol, erytritol, manitou) a k jiným nejpoužívanějším patří zejména aspartam, neotam...Rubrika: Sladidla | Typ článku: Rady lékaře

Náhradní sladidla

Náhradní (také „umělá") sladidla jsou látky, které se používají jako náhrada klasického cukru (sacharózy), protože jsou z...Rubrika: Sladidla | Typ článku: Poradna výživy

Mohou se houby vícekrát ohřívat?

Houby se opravdu nedoporučuje vícekrát ohřívat.Rubrika: Houby | Typ článku: Rady lékaře

Tymián

Sladce vonící tymián je bohatý na antioxidanty a vyniká silnými antibakteriálními účinky. Vzhledem k těmto vlastnostem...Rubrika: Bylinky | Typ článku: Přírodní léčba

Bílý cukr

Složky přirozených potravin jsou ve vzájemném harmonickém poměru. To je důležité při trávení, kdy se navzájem doplňují....Rubrika: Sladidla | Typ článku: Poradna výživy
|< < 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 > >|