Ostatní potraviny

Aloe vera
Již 1 750 let př. Kr. používali Egypťané aloe vera na kožní infekce. Je známo, že v 1. století n.l. užívali aloe Řekové aloe...Rubrika: Bylinky | Typ článku: Přírodní léčba
Máta
Existují stovky druhů máty, do jejíhož botanického příbuzenství patří i další velmi známe bylinky, jako je např. bazalka...Rubrika: Bylinky | Typ článku: Přírodní léčba
Umělá sladidla užívají zejména diabetici, i u nich ale určitě existují určitá pravidla konzumace
Jaká by měla být maximální denní dávka?Rubrika: Sladidla | Typ článku: Rady lékaře
V čem a jakým způsobem nahrazují umělá sladidla řepný cukr?
Vytvářejí v našem mozku (i když byste přísahali, že je to na jazyku) vjem sladké chuti, který je v případě používaných...Rubrika: Sladidla | Typ článku: Rady lékaře
S fytoterapií proti migréně
Mnoho léků, které nabízí farmaceutický průmysl, obsahuje účinné látky z léčivých rostlin. Tyto látky lze však získat i...Rubrika: Bylinky | Typ článku: Přírodní léčba
Jaké je složení umělých sladidel a jaké druhy se nejčastěji používají v potravinářském průmyslu?
Jsou to alkoholické cukry (xylitol, sorbitol, erytritol, manitou) a k jiným nejpoužívanějším patří zejména aspartam, neotam...Rubrika: Sladidla | Typ článku: Rady lékaře
Náhradní sladidla
Náhradní (také „umělá") sladidla jsou látky, které se používají jako náhrada klasického cukru (sacharózy), protože jsou z...Rubrika: Sladidla | Typ článku: Poradna výživy
Mohou se houby vícekrát ohřívat?
Houby se opravdu nedoporučuje vícekrát ohřívat.Rubrika: Houby | Typ článku: Rady lékaře
Tymián
Sladce vonící tymián je bohatý na antioxidanty a vyniká silnými antibakteriálními účinky. Vzhledem k těmto vlastnostem...Rubrika: Bylinky | Typ článku: Přírodní léčba
Bílý cukr
Složky přirozených potravin jsou ve vzájemném harmonickém poměru. To je důležité při trávení, kdy se navzájem doplňují....Rubrika: Sladidla | Typ článku: Poradna výživy