Ostatní potraviny
Jaké je složení umělých sladidel a jaké druhy se nejčastěji používají v potravinářském průmyslu?
Jsou to alkoholické cukry (xylitol, sorbitol, erytritol, manitou) a k jiným nejpoužívanějším patří zejména aspartam, neotam...Rubrika: Sladidla | Typ článku: Rady lékařeNáhradní sladidla
Náhradní (také „umělá") sladidla jsou látky, které se používají jako náhrada klasického cukru (sacharózy), protože jsou z...Rubrika: Sladidla | Typ článku: Poradna výživyMohou se houby vícekrát ohřívat?
Houby se opravdu nedoporučuje vícekrát ohřívat.Rubrika: Houby | Typ článku: Rady lékařeTymián
Sladce vonící tymián je bohatý na antioxidanty a vyniká silnými antibakteriálními účinky. Vzhledem k těmto vlastnostem...Rubrika: Bylinky | Typ článku: Přírodní léčbaBílý cukr
Složky přirozených potravin jsou ve vzájemném harmonickém poměru. To je důležité při trávení, kdy se navzájem doplňují....Rubrika: Sladidla | Typ článku: Poradna výživyŠalvěj a mateřídouška
Jak šalvěj, tak mateřídouška jsou silně antiseptické a používají se jako účinná kloktadla při bolení v krku včetně...Rubrika: Bylinky | Typ článku: Přírodní léčbaMyrha - přirozeně proti zánětům
Myrha - na Středním Východě se používá již tisíciletí při ošetřování zanícených ran a problémech s průduškami. V...Rubrika: Bylinky | Typ článku: ČlánkyTřezalka - proti špatné náladě
Přibližně patnáct procent populace zakusí někdy v průběhu svého života příznaky slabé až střední deprese, pět procent lidí...Rubrika: Bylinky | Typ článku: ČlánkyKmín proti rakovině
Kmín roste divoce v Izraeli, kde na něj kdysi odkazoval Ježíš jako na koření užívané Židy (Matouš 23,23). Zmínka o něm se...Rubrika: Bylinky | Typ článku: ČlánkyPéče o pleť
Melaleuca se nachází nejen v řadě oblíbených produktů péče o pleť, ale také v mnoha jiných kosmetických nebo farmaceutických...Rubrika: Bylinky | Typ článku: Články