Ostatní potraviny
![](/image.php?11642&0&t=1)
Stevia rebaudiana Bertoni
Stévie pochází z pralesů jižní Ameriky, kde ji objevili místní Indiáni a jejími lístky si sladili nápoje či jídlo. Používali...Rubrika: Bylinky | Typ článku: Články![](/image.php?11758&0&t=1)
Šalvěj pomáhá nejen při nemocech s mandlemi
Možná si myslíte, že šalvěj neznáte, že ji nepoužíváte. Ale jistě máte doma různé směsi koření, a kdybyste podrobněji...Rubrika: Bylinky | Typ článku: Encyklopedie![](/image.php?11752&0&t=1)
Levandule pomáhá při migréně
Levandule, to je bylinka čistoty.Však i její latinský název souvisí s čistotou: «Lavandula» pochází z latinského lavare –...Rubrika: Bylinky | Typ článku: Encyklopedie![](/image.php?11592&0&t=1)
Inspirace pro ochucování jídel
Dnes můžeme koupit nepřeberné množství různých druhů ochucovadel. V regálech s kořením nejdete od léčivých bylinek až po...Rubrika: Bylinky | Typ článku: Články![](/image.php?11750&0&t=1)
Kopr pomáhá proti nadýmání
Stanovisko ke kopru je zásadní – ano, ano nebo ne, ne. Nic mezi tím.Rubrika: Bylinky | Typ článku: Encyklopedie![](/image.php?11568&0&t=1)
Petržel listová
Listová petržel se může pěstovat po celý rok, obvykle vydrží dlouho do podzimu a někdy i přes celou zimu.Rubrika: Bylinky | Typ článku: Články![](/image.php?11746&0&t=1)
Cukr okyseluje
Přezdívá se mu bílé zlato, ale taky bílý jed. Já bych opět dodala: záleží na množství, ale v tomto případě bych se...Rubrika: Sladidla | Typ článku: Encyklopedie![](/image.php?11566&0&t=1)
Med obsahuje plno vitamínů, enzymů a minerálů
Ti, co jedí med, se většinou dožívají vysokého věku. Přísní makrobiotici by asi měli výhrady, ale je to tak. Jeden gerontolog...Rubrika: Sladidla | Typ článku: Encyklopedie![](/image.php?11564&0&t=1)
Máta je dobrá při nadýmání i pro chuť
Existuje v mnoha variantách. Většina mát voní «po žvýkačce», tedy po peprmintu. To proto, že obsahují silici bohatou na mentol....Rubrika: Bylinky | Typ článku: Encyklopedie![](/image.php?11556&0&t=1)
Vejce denně je moc?
Odpověď je jednoduchá. Konzumace jednoho vejce denně vám skutečně prospěje – ovšem pouze v tom případě, chcete-li zemřít...Rubrika: Vejce | Typ článku: Studie