Všechny články
Recepty
Strava
Vztahy
Zdraví
Životospráva
Další...
Nemoci

Strava

Česnek blokuje rozvoj aterosklerózy

Výtažek z česneku dokázal zabránit tvorbě plaků v buňkách cévního endotelu – tedy procesu, který se pokládá za jeden...Rubrika: Stravování | Typ článku: Studie

Zelené výhonky

Na jaře většina z nás postrádá dostatek čerstvé zeleniny. Můžeme si velmi snadno pomoci. Stačí si vypěstovat zdravé zelené...Rubrika: Zelenina | Typ článku: Encyklopedie

Červená řepa

Patří do čeledi merlíkovitých, je příbuzná s řepou cukrovkou a mangoldem. Byla známá už ve starověku, pochází ze severního...Rubrika: Zelenina | Typ článku: Encyklopedie

Miso

Je to fermentovaná pasta ze sójových bobů, soli a určitého druhu obilí. Tato léčivá potravina pochází z Dálného Východu, ale...Rubrika: Sladidla | Typ článku: Encyklopedie

Klíčovou ingrediencí Středomořské stravy by mohla být vláknina

Lidé, kteří se živí stravou typickou pro obyvatele Středomoří, se dožívají vyššího věku a mají nižší výskyt srdečního...Rubrika: Stravování | Typ článku: Studie

Tofu dokáže snížit hladinu olova v krvi

Vědci nemají jasno v tom, jakým mechanismem snižuje sójový sýr tofu hladinu olova v krvi, předpokládají však, že vápník...Rubrika: Stravování | Typ článku: Studie

Kozlík lékařský pro zdravější spánek

Kozlík lékařský zlepší vaše zdraví bez rizik. Shakespeare řekl, že spánek je balzámem pro poraněnou mysl. Ano, noční spánek...Rubrika: Bylinky | Typ článku: Články

Tmavý med obsahuje stejné množství antioxidantů jako česnek

Dr. Nicki Engesethová z University of Illinois ukázala s kolegy již v předchozích studiích, že čím tmavší med, tím větší...Rubrika: Stravování | Typ článku: Studie

Chvíle pro Echinaceu

Třapatka nachová je dnes (v USA) jednou z nejprodávanějších bylin (prodej třapatky činí až 10 procent z celkového prodeje...Rubrika: Bylinky | Typ článku: Články

Sójové výrobky snižují riziko úmrtí

Japonská studie ukázala, že strava bohatá na sójové výrobky a rybí olej přináší prospěšné účinky pro zdraví. Ve studii...Rubrika: Sója, tofu | Typ článku: Studie