Strava
![](/image.php?2674&0&t=1)
Luštěniny, dar přírody
Luštěniny byly od pradávna nepostradatelnou součástí denního jídla. Dnes, kdy je možno snadno vyprodukovat mnoho jiných potravin...Rubrika: Výživová poradna | Typ článku: Články![](/image.php?2660&0&t=1)
10 principů pro hubnutí
Přestanete-li jíst mezi hlavními jídly, každých 100 kalorií, o které tak denně snížíte svůj příjem, by mohlo znamenat ztrátu...Rubrika: Výživová poradna | Typ článku: Články![](/image.php?2658&0&t=1)
Skořice
Skořice je stále zelený strom dosahující výšky 6-9 m. Roste na Srí Lance, Seychelských ostrovech, Jávě a v Brazílii. Má silnou...Rubrika: Bylinky | Typ článku: Encyklopedie![](/image.php?2652&0&t=1)
Adzuki
Jsou to malé červenočerné fazole, v průměru mají asi 5 mm a na jedné straně je bílá čárka. Mají oříškovou chuť. Jsou...Rubrika: Luštěniny | Typ článku: Encyklopedie![](/image.php?2642&0&t=1)
Tykev, dýně
Obsahuje velkou skupinu tykví s nejrozmanitějšími plody - od okrasných malých tykviček až po obří tykve. Pochází z Peru a je...Rubrika: Zelenina | Typ článku: Encyklopedie![](/image.php?2620&0&t=1)
Příliš mnoho: Nejen krve!
Zpráva z titulních stránek některých magazínů zněla: "Konzumací mrkve lze předejít rakovině dutiny ústní a hrtanu. Nové...Rubrika: Výživová poradna | Typ článku: Články![](/image.php?1432&0&t=1)
Britové jsou nejmlsnějším národem v Evropě
Podle výsledků studie vypracované společností Datamonitor se mohou Britové honosit tím, že jsou národem, který je v Evropě...Rubrika: Stravování | Typ článku: Studie![](/image.php?2600&0&t=1)
Sója
Sójové výrobky se mohou zdát exotické nebo zvláštní. Ve vaší zdravější stravě však mohou hrát skutečně důležitou roli....Rubrika: Sója, tofu | Typ článku: Encyklopedie![](/image.php?1424&0&t=1)
Vysoké oktanové číslo
Máte rádi příslušné druhy zeleniny a ovoce, ale vadí vám, ehm, nadbytečná tvorba plynů, která jejich konzumaci doprovází?...Rubrika: Stravování | Typ článku: Studie![](/image.php?2588&0&t=1)
Seitan
Seitan je rostlinná bílkovina (lepek) z pšeničné mouky (pšenice obsahuje asi 10% bílkovin). Seitan lze upravovat stejně jako maso...Rubrika: Výživová poradna | Typ článku: Encyklopedie