Všechny články
Recepty
Strava
Vztahy
Zdraví
Životospráva
Další...
Nemoci

Strava

Lilek snižuje cholesterol, čistí střeva

Recept na chutné jídlo, které vyžaduje minimum času, námahy a nádobí mám od svého strýčka Jiřího Mikoláška. (S ničím se...Rubrika: Zelenina | Typ článku: Encyklopedie

Len čistí střeva, mírní bolesti a záněty

Lněný olej obsahuje esenciální mastné kyseliny. Ty jsou užitečné zejména pro ty, kdo mají suchou, svědící kůži, ekzém. Má...Rubrika: Ořechy a semena | Typ článku: Encyklopedie

Květák hojí střevní sliznici, má hodně minerálů

Květák čili karfiol o sobě dává vědět, když ho vaříme. Z toho důvodu bychom měli dávat do vody, v níž ho vaříme, bobkový...Rubrika: Zelenina | Typ článku: Encyklopedie

Kurkuma dezinfikuje a snižuje bolest

Víte, proč je kari koření tak krásně žluté? Protože jedna z nejdůležitějších složek této směsi je kurkuma. Kurkumou nejen...Rubrika: Bylinky | Typ článku: Encyklopedie

Sedm principů zdravého jídelníčku

Přílišná konzumace živočišných produktů je jednou z hlavních příčin civilizačních chorob. Současně rychle stoupá i...Rubrika: Výživová poradna | Typ článku: Články

Kuskus: rychle zasytí

Tohle tak trochu legrační slovo neoznačuje část celku ani nějakou zábavu. Kuskus – to může být i vačnatec v pěkném kožíšku...Rubrika: Stravování | Typ článku: Články

Pravidelnost v jídle

Nesmírně důležitá je pravidelnost v jídle. Pro každé jídlo by měla být stanovena určitá doba. V tomto čase by měl každý...Rubrika: Výživová poradna | Typ článku: Články

Kmín: zlepšuje trávení, protijed solaninu

Kmín je jedním z nejstarších koření. Kmín nesměl chybět v žádné poličce s kořením ani v těch dobách, kdy koření našich...Rubrika: Bylinky | Typ článku: Encyklopedie

Vláknina pro zdraví

Na konci devatenáctého století začaly moderní mlýny odstraňovat z pšeničného zrna otruby a klíček a – namísto do­savadní...Rubrika: Výživová poradna | Typ článku: Články

Crohnova choroba a mléko

Podle britských výzkumníků z londýnské fakulty medicíny je mléko rizikovou potravinou, která je nositelem baktérií (Mycobacterium...Rubrika: Mléko | Typ článku: Studie