Všechny články
Recepty
Strava
Vztahy
Zdraví
Životospráva
Další...
Nemoci

Strava

Agar-agar

Agar-agar je přírodní želatina vyráběná z osmi druhů červených řas. Tyto řasy obsahují komplexní polysacharidy, které se...Rubrika: Mořské řasy | Typ článku: Encyklopedie

Mořské řasy

Řasy, které jsou vlastně jakousi mořskou zeleninou, obsahují o 10-20 procent více minerálních látek než běžná zelenina....Rubrika: Mořské řasy | Typ článku: Encyklopedie

Jaké margaríny – pokud vůbec nějaké – mám používat?

Raději měkké než tvrdé. Vhodné jsou margaríny se sníženým obsahem tuku. Nejnebezpečnější – z hlediska obsahu tzv....Rubrika: Oleje a tuky | Typ článku: Poradna výživy

Čím je čokoláda nebezpečná?

Vyvoláváním závislosti. Cukr, který se z čokolády dostane do krve, způsobí v mozku zvýšení tvorby serotoninu – látky, která...Rubrika: Výživová poradna | Typ článku: Rady lékaře

Co podle vašeho názoru nejvíce prospěje ke zlepšení zdraví?

Oficiální odborníci Ministerstva zdravotnictví v bývalém Československu tvrdili, že optimální spotřeba masa na obyvatele je...Rubrika: Výživová poradna | Typ článku: Poradna výživy

Jaké změny jídelníčku mi přinesou největší zdravotní prospěch?

Zvýšíme-li ve stravě množství zrnin, resp. obilovin, tak je to přibližně stejně prospěšné, jako když ve stravě stejně...Rubrika: Výživová poradna | Typ článku: Poradna výživy

V čem škodí sůl zdraví?

V přepočtu na jednotku váhy je sůl daleko nejškodlivější běžnou složkou stravy. Těch pár gramů soli, které denně sníme, je...Rubrika: Výživová poradna | Typ článku: Poradna výživy

Banány mi evidentně způsobují pálení žáhy, ale mám je velmi rád. Dají se nějak upravit, aby se tento problém neobjevil?

Banány patří k potravinám, které mohou zvyšovat u některých lidí kyselost žaludku.Rubrika: Výživová poradna | Typ článku: Rady lékaře

V čem jsou problematické živočišné tuky – sádlo, máslo, smetana, šlehačka?

Jedná se o zdroje saturovaných tuků a cholesterolu, které nejvíce přispívají k zvýšení nebezpečí předčasného úmrtí na...Rubrika: Oleje a tuky | Typ článku: Poradna výživy

Na internetu jsem se dočetla o nových odhaleních o kravském mléku, které způsobily v USA ostrou polemiku mezi výrobci mléka a nezávislými skupinami, které se snaží upozornit na možné rizika konzumace mléka a mléčných výrobků.

Pokud vím, v kravském mléku byl před několika roky objeven jeden silný regulační faktor (IGF-1 – inzulínu podobný růstový...Rubrika: Mléko | Typ článku: Rady lékaře