Strava
Agar-agar
Agar-agar je přírodní želatina vyráběná z osmi druhů červených řas. Tyto řasy obsahují komplexní polysacharidy, které se...Rubrika: Mořské řasy | Typ článku: EncyklopedieMořské řasy
Řasy, které jsou vlastně jakousi mořskou zeleninou, obsahují o 10-20 procent více minerálních látek než běžná zelenina....Rubrika: Mořské řasy | Typ článku: EncyklopedieJaké margaríny – pokud vůbec nějaké – mám používat?
Raději měkké než tvrdé. Vhodné jsou margaríny se sníženým obsahem tuku. Nejnebezpečnější – z hlediska obsahu tzv....Rubrika: Oleje a tuky | Typ článku: Poradna výživyČím je čokoláda nebezpečná?
Vyvoláváním závislosti. Cukr, který se z čokolády dostane do krve, způsobí v mozku zvýšení tvorby serotoninu – látky, která...Rubrika: Výživová poradna | Typ článku: Rady lékařeCo podle vašeho názoru nejvíce prospěje ke zlepšení zdraví?
Oficiální odborníci Ministerstva zdravotnictví v bývalém Československu tvrdili, že optimální spotřeba masa na obyvatele je...Rubrika: Výživová poradna | Typ článku: Poradna výživyJaké změny jídelníčku mi přinesou největší zdravotní prospěch?
Zvýšíme-li ve stravě množství zrnin, resp. obilovin, tak je to přibližně stejně prospěšné, jako když ve stravě stejně...Rubrika: Výživová poradna | Typ článku: Poradna výživyV čem škodí sůl zdraví?
V přepočtu na jednotku váhy je sůl daleko nejškodlivější běžnou složkou stravy. Těch pár gramů soli, které denně sníme, je...Rubrika: Výživová poradna | Typ článku: Poradna výživyBanány mi evidentně způsobují pálení žáhy, ale mám je velmi rád. Dají se nějak upravit, aby se tento problém neobjevil?
Banány patří k potravinám, které mohou zvyšovat u některých lidí kyselost žaludku.Rubrika: Výživová poradna | Typ článku: Rady lékařeV čem jsou problematické živočišné tuky – sádlo, máslo, smetana, šlehačka?
Jedná se o zdroje saturovaných tuků a cholesterolu, které nejvíce přispívají k zvýšení nebezpečí předčasného úmrtí na...Rubrika: Oleje a tuky | Typ článku: Poradna výživyNa internetu jsem se dočetla o nových odhaleních o kravském mléku, které způsobily v USA ostrou polemiku mezi výrobci mléka a nezávislými skupinami, které se snaží upozornit na možné rizika konzumace mléka a mléčných výrobků.
Pokud vím, v kravském mléku byl před několika roky objeven jeden silný regulační faktor (IGF-1 – inzulínu podobný růstový...Rubrika: Mléko | Typ článku: Rady lékaře