Všechny články
Recepty
Strava
Vztahy
Zdraví
Životospráva
Další...
Nemoci

Strava

V čem škodí sůl zdraví?

V přepočtu na jednotku váhy je sůl daleko nejškodlivější běžnou složkou stravy. Těch pár gramů soli, které denně sníme, je...Rubrika: Výživová poradna | Typ článku: Poradna výživy

Banány mi evidentně způsobují pálení žáhy, ale mám je velmi rád. Dají se nějak upravit, aby se tento problém neobjevil?

Banány patří k potravinám, které mohou zvyšovat u některých lidí kyselost žaludku.Rubrika: Výživová poradna | Typ článku: Rady lékaře

V čem jsou problematické živočišné tuky – sádlo, máslo, smetana, šlehačka?

Jedná se o zdroje saturovaných tuků a cholesterolu, které nejvíce přispívají k zvýšení nebezpečí předčasného úmrtí na...Rubrika: Oleje a tuky | Typ článku: Poradna výživy

Na internetu jsem se dočetla o nových odhaleních o kravském mléku, které způsobily v USA ostrou polemiku mezi výrobci mléka a nezávislými skupinami, které se snaží upozornit na možné rizika konzumace mléka a mléčných výrobků.

Pokud vím, v kravském mléku byl před několika roky objeven jeden silný regulační faktor (IGF-1 – inzulínu podobný růstový...Rubrika: Mléko | Typ článku: Rady lékaře

Co říkáte mléku a mléčným výrobkům?

Tuk obsažený v mléce je vlastně nejškodlivější běžný tuk. V mléku je vysoký podíl saturovaných tuků a velké množství...Rubrika: Mléko | Typ článku: Poradna výživy

Mléko a mléčné výrobky prý zahleňují. Znamená to, že zhoršují průběh zánětu dýchacích cest?

Neexistují žádné důkazy o tom, že by mléko „zahleňovalo“. Navzdory tomu však např. výzkumníci z university v Adelaide v...Rubrika: Mléko | Typ článku: Rady lékaře

Jaký je váš názor na uzeniny?

Uzeniny představují vrchol dokonalosti v tom, jak poškozovat lidské zdraví. Maso obsahuje saturované tuky a cholesterol, čili to, co...Rubrika: Stravování | Typ článku: Poradna výživy

Které druhy masa jsou ke konzumaci vhodnější?

Maso je největším zdrojem živočišných tuků v naší stravě. Co do obsahu energie se maso v průměru skládá, řekněme ze dvou...Rubrika: Stravování | Typ článku: Poradna výživy

Je lepší konzumovat rostlinné oleje a ztužené tuky než máslo či sádlo?

Z hlediska prevence nemocí srdce a cév jsou běžné rostlinné oleje a ztužené rostlinné tuky neporovnatelně vhodnější než sádlo...Rubrika: Oleje a tuky | Typ článku: Poradna výživy

Proč bychom měli konzumovat netučné mléčné výrobky?

Tyto potraviny se s naprostou samozřejmostí již desítky let propagují jako součást zdravé výživy. Kdysi se v naprostém rozporu s...Rubrika: Mléko | Typ článku: Poradna výživy