Strava

Školní biojídelny?
Od roku 2000 platí v Itálii zákon vyžadující, aby veškerá jídla nabízená ve školních jídelnách a nemocnicích byla...Rubrika: BIO | Typ článku: Články
Pórek
Konzumace pórku oživuje ochablá střeva a stimuluje trávicí systém. Močopudné účinky pomáhají odvádět toxické látky z těla...Rubrika: Zelenina | Typ článku: Encyklopedie
Existuje způsob, jak stravou podpořit odolnost organismu?
Samozřejmě, protože výživa úzce souvisí s výkonností imunitního systému. Odolnost organismu snižují: mastná jídla a příliš...Rubrika: Stravování | Typ článku: Rady lékaře
Velká Británie chce přinutit výrobce, aby uváděli na přesolených potravinách varování
Britská ministryně zdravotnictví uvedla, že přestože někteří prodejci a výrobci potravin snižují množství soli ve svých...Rubrika: Stravování | Typ článku: Studie
Polenta
Je staroitalský pokrm, který se připravuje z kukuřičné kaše.Rubrika: Obilniny | Typ článku: Encyklopedie
Jsem výkonnostní sportovec. Proč mám jíst těstoviny, vločky, kukuřici a podobné věci?
Protože jsou pro tělo vyváženým zdrojem energie. Glukóza se – na rozdíl od sladkostí – postupně vstřebává do krve a hladina...Rubrika: Obilniny | Typ článku: Rady lékaře
Pohanka
Rutin v semenech i slupkách je vynikajícím lékem na cévy v celém organismu. Vrací cévám pružnost. Spolu s přítomným vitamínem...Rubrika: Obilniny | Typ článku: Encyklopedie
Četla jsem o tzv. syndromu čínské restaurace, který souvisí s používáním sójové omáčky. O co jde?
O reakci přecitlivělosti na glutamát sodný, který čínská kuchyně obsahuje především v sójové omáčce. Projevuje se bolestmi...Rubrika: Výživová poradna | Typ článku: Rady lékaře
Tučná jídla narušují funkci cév
Okamžitě po snězení tučného jídla zakusí člověk dramatické snížení elasticity (neboli pružnosti) svých cév – což je...Rubrika: Stravování | Typ článku: Studie
Pistáciové oříšky
Jsou charakteristicky zelené plody západoasijských stromů, jsou výborným zdrojem bílkovin, pro cévy prospěšných nenasycených...Rubrika: Ořechy a semena | Typ článku: Encyklopedie