Strava

Velmi se hovoří o geneticky manipulované sóji. Můžu být klidná, když jím tofu od slovenského výrobce?
Myslím, že ano. Největší výrobce tofu na Slovensku jej vyrábí ze slovenské sóji – a ta není geneticky manipulovaná.Rubrika: Sója, tofu | Typ článku: Poradna výživy
Spirulina chráni před vlivy radiace
Spirulina je modrozelená řasa známá svojí náročností na čistotu prostředí ve kterém žije. Je zdrojem přirozených, lehce...Rubrika: Mořské řasy | Typ článku: Encyklopedie
Před nedávnem se přehnala v médiích zpráva o zvýšeném obsahu těžkých kovů v sojovém mase. Není sojové maso nebezpečná potravina?
Určitě méně nebezpečná než maso zvířat. I přes aféru s intoxikací těžkými kovy, i přes všechny možné další aféry....Rubrika: Sója, tofu | Typ článku: Poradna výživy
Slunečnicová semena
Dvě polévkové lžíce slunečnicových semen denně při nemocech srdce udělají za dva měsíce obrovský léčebný pokrok...Rubrika: Ořechy a semena | Typ článku: Encyklopedie
Hrozí i ze sójové majonézy infekce salmonelou?
Při zachování hygienických podmínek přípravy jídla ne. Kdyby se však tofu infikovalo například na krájecí desce (těsně...Rubrika: Sója, tofu | Typ článku: Rady lékaře
Sladovit
Je sušený a zdravý přírodní výtažek z naklíčeného ječmene, sladu. Používá se jako sladidlo. Ve 100 gramech jemně...Rubrika: Sladidla | Typ článku: Encyklopedie
Mořská řasa spirulina stabilizuje krevní cukr
Spirulina je jednobuněčná modrozelená řasa mikroskopické velikosti a spirálovitého tvaru. Odtud tedy její název. Daří se jí v...Rubrika: Mořské řasy | Typ článku: Encyklopedie
Je vaření v páře opravdu tak zdravé?
Je. Do potravy se dostane nejméně tuku ze všech tepelných úprav. Vitamíny a minerály se nevyplaví do vody a zelenina si zachová...Rubrika: Výživová poradna | Typ článku: Poradna výživy
Sladěnka
Je výtažek získaný z ječmene nebo rýže, podobný hustšímu medu, který lze používat ke slazení dezertů i k pečení.Rubrika: Sladidla | Typ článku: Encyklopedie
Cibule obsahuje hodně vitamínu C, ale nezničí se smažením?
Ne. Větší ztráty hrozí tím, že pokrájená cibule leží na prkýnku a čeká na tu správnou teplotu oleje na pánvi.Rubrika: Zelenina | Typ článku: Poradna výživy