Všechny články
Recepty
Strava
Vztahy
Zdraví
Životospráva
Další...
Nemoci

Strava

Liči

Liči je jedním ze symbolů Číny. Pěstuje se tam již více než čtyři tisíce let. Jeho červena, růžová nebo zelená kůra...Rubrika: Ovoce | Typ článku: Encyklopedie

Acerola

Když v 16. století Španělé přistáli na jednom z Karibských ostrovů, objevili tam strom podobný azarole, stromu pěstovanému...Rubrika: Ovoce | Typ článku: Encyklopedie

Jaké jsou nejškodlivější složky naší stravy?

Cukr. U některých lidí tvoří cukr až 20 procent denního příjmu energie. Rafinovaný cukr je zbaven vlákniny, a tedy nepředstavuje...Rubrika: Výživová poradna | Typ článku: Poradna výživy

Rybí olej, bez cholesterolu, který se nachází v rybím mase, vypadá jako skvělý doplněk mé stravy. Mám pravdu?

Ne zcela. Výsledkem výše uvedených zjištění bylo, že průmysl výroby zdravých potravin i někteří lékaři začali doporučovat...Rubrika: Stravování | Typ článku: Rady lékaře

Změna tradiční stravy podávané ve školních jídelnách, v armádě, téměř v každé restauraci a skoro u každého rodinného jídelního stolu naráží na značný odpor. Proč to trvá tak dlouho, než rady o správné stravě přijme široká veřejnost?

Jedním z pádných důvodů je osobní zaujatost pracovníků ve zdravotnictví. Většina dietologů, lékařů i dalších...Rubrika: Stravování | Typ článku: Rady lékaře

Jak dosáhnu stravy s nízkým obsahem bílkovin, která ale mému tělu dodá dostatek bílkovin potřebných pro jeho obnovovací a jiné funkce?

Podle studií věnovaných výzkumu vápníkové bilance to pro většinu lidí znamená snížit příjem bílkovin asi na 50 gramů...Rubrika: Stravování | Typ článku: Rady lékaře

Sojové maso jsem jednou vyzkoušela a rodina ho odmítla jíst. Něco jsem udělala špatně, nebo měli pravdu?

Chuť připraveného sojového masa závisí jednoznačně na přípravě. Je důležité, aby všechny příchutě, které chcete do...Rubrika: Sója, tofu | Typ článku: Poradna výživy

Šalvěj

Jako koření se používají listy a vrcholky stonků před rozkvětem. Čerstvé listy mají výraznou chuť, kterou po usušení...Rubrika: Bylinky | Typ článku: Encyklopedie

Kdy biopotraviny škodí?

Možná jde o trochu provokativní název, který u uživatelů bioproduktů vyvolá otázku: Jak to, že mohou i škodit? V posledních...Rubrika: BIO | Typ článku: Poradna výživy

Saturejka

Používá se čerstvá nať a lístky. Po usušení její vůně ještě zesílí. Přidáváme ji do luštěnin, polévek, salátů, k...Rubrika: Bylinky | Typ článku: Encyklopedie