Strava

Četla jsem, že červená řepa chrání před rakovinou. Jen syrová, anebo i vařená či sterilizovaná?
Červená řepa má skutečně protirakovinný účinek. Její silné barvivo působí antioxidačně a stimuluje odbourávání...Rubrika: Zelenina | Typ článku: Rady lékaře
Mák
Mák obsahuje velké množství vápníku (1 400 mg na 100 gramů) – dvanáctkrát více než mléko a třikrát více než sýry.Rubrika: Ořechy a semena | Typ článku: Encyklopedie
Ve vaší knize jsem se dočetla, že šťáva ze zelí léčí vředy žaludku a dvanácterníku. Musí to být šťáva anebo se dá použít i celé zelí?
Šťáva ze syrového zelí (ne kyselá šťáva ze sudového zelí!) je skutečně velmi účinným nástrojem při léčbě peptických...Rubrika: Zelenina | Typ článku: Rady lékaře
Lněné semínko
Lněná semínka jsou bohatým zdrojem vitamínu E a jódu.Rubrika: Ořechy a semena | Typ článku: Encyklopedie
Až do dna!
Naše tělo vodu tolik potřebuje! Pamatujte si, že pocit žízně zaostává za skutečnou potřebou vody, kterou tělo vyžaduje. Ve...Rubrika: Výživová poradna | Typ článku: Články
Nesnáším česnek. Zkusíte mě přesvědčit, abych jej začala jíst?
Nevím, co na vás platí. Můj bratranec Pavel říká, že miluje česnek, protože „chutná po klobáse“, ale myslím, že existuje...Rubrika: Zelenina | Typ článku: Poradna výživy
Bílá ředkev daikon pomáhá odstraňovat hleny z organismu
Japonská dlouhá ředkev „daikon“, která je u nás někdy nazývána bílou ředkví, se používá stejně jako kořenová zelenina....Rubrika: Zelenina | Typ článku: Přírodní léčba
Květák
Květák je výborným zdrojem vitaminů, enzymů, minerálních látek a stopových prvků. Vysoký obsah síry posiluje střevní...Rubrika: Zelenina | Typ článku: Encyklopedie
Mohu své dítě stravovat vegetariánsky od narození?
Ano. Přes tvrzení některých lékařů, že děti nemohou být vegetariány, výsledky velkých sledování na několika tisících...Rubrika: Vegetariánství | Typ článku: Poradna výživy
Pití mléka může u žen přispívat k rakovině
Podle výsledků dvou studií z nedávné doby zvyšuje pití mléka hladinu hormonu, který napomáhá rakovinnému bujení. Podle autorů...Rubrika: Mléko | Typ článku: Studie