Strava
Květák
Květák je výborným zdrojem vitaminů, enzymů, minerálních látek a stopových prvků. Vysoký obsah síry posiluje střevní...Rubrika: Zelenina | Typ článku: EncyklopedieMohu své dítě stravovat vegetariánsky od narození?
Ano. Přes tvrzení některých lékařů, že děti nemohou být vegetariány, výsledky velkých sledování na několika tisících...Rubrika: Vegetariánství | Typ článku: Poradna výživyPití mléka může u žen přispívat k rakovině
Podle výsledků dvou studií z nedávné doby zvyšuje pití mléka hladinu hormonu, který napomáhá rakovinnému bujení. Podle autorů...Rubrika: Mléko | Typ článku: StudieKuzu
Kuzu je škrob, získaný z kořene japonského stromu.Rubrika: Sladidla | Typ článku: EncyklopedieOd zrna ke kuřeti
V dnešní společnosti se stále více lidí stravuje mimo domov. V restauracích či jídelnách se potraviny vaří, pečou, smaží...Rubrika: Výživová poradna | Typ článku: ČlánkyNemusím klíčené fazole mungo nejprve uvařit?
Ne. Fazoli mungo i čočku můžete po naklíčení konzumovat syrové. Ostatní luštěniny je třeba uvařit.Rubrika: Luštěniny | Typ článku: Poradna výživyNe vůně, ale chuť tučných jídel vábí jedlíky
Podle vědců z Purdue University přitahuje strávníky k tučným jídlům něco v jejich chuti, nikoliv vůně. U těch účastníků...Rubrika: Stravování | Typ článku: StudieKapusta
Kapusta patří do skupiny brukvovitých zelenin (např. zelí, květák, brokolice). Tyto druhy zeleniny se osvědčují při prevenci...Rubrika: Zelenina | Typ článku: EncyklopedieKadeřávek
Kadeřávek patří mezi významné zástupce rodiny tzv. listových zelenin. Vyniká vysokým obsahem karotenů, což z něj činí...Rubrika: Zelenina | Typ článku: EncyklopedieU mé babičky se projevily výrazné problémy po konzumaci mléka. Má ho úplně vysadit, anebo se dá tento problém řešit jinak?
Nedá. Je přirozeným důsledkem skutečnosti, že když se končí naše „kojenecké“ období (okolo 4. roku), naše tělo přestává...Rubrika: Mléko | Typ článku: Rady lékaře