Strava
Hummus je chutná pasta z cizrny
Je žlutá pasta, vyráběná z vařené rozmixované cizrny. Dalšími ingrediencemi jsou tahini (sezamová pasta), citronová šťáva a...Rubrika: Luštěniny | Typ článku: EncyklopedieGomasio obsahuje hodně vápníku, železa a vitamínů skupiny B
Gomasio se někdy nazývá také sezamová sůl a patří mezi makrobiotické speciality. Připravuje se samostatným pražením suchého...Rubrika: Výživová poradna | Typ článku: EncyklopedieJsem po operaci žlučníku a těžko trávím vařené fazole. Můžu jíst hrách?
Hrách – zvláště mladý zelený hrášek, a to i mražený – je o mnoho snadněji stravitelný než suché luštěniny. Obsah...Rubrika: Luštěniny | Typ článku: Rady lékařeDoma sníme hodně hub. Co z nich naše tělo získá?
Hlíva ústřičná například obsahuje hodně pektinu, který snižuje hladinu cholesterolu.Rubrika: Houby | Typ článku: Rady lékařeKuskus
Kuskus je tradiční marocké lidové jídlo. Připravuje se uvařením a usušením středních částí tvrdé pšenice, semoliny....Rubrika: Obilniny | Typ článku: EncyklopedieCibule
Podporuje činnost trávících orgánů a tvorbu žaludečních šťáv. Pomáhá ničit baktérie. Povzbuzuje činnost jater, slinivky...Rubrika: Zelenina | Typ článku: EncyklopedieJe pravda, že sezamové semínko je dobrým zdrojem vápníku?
Sezam je vynikajícím zdrojem vápníku! Jen musí být pomletý, abychom se k vápníku uvnitř semínka dostali. Dvě lžíce pomletého...Rubrika: Ořechy a semena | Typ článku: Poradna výživyCeler
Cenná vlastnost celeru je ta, že obsahuje mimořádně vysoké procento aktivního organického sodíku, který udržuje v rozpustné...Rubrika: Zelenina | Typ článku: EncyklopedieSlyšela jsem Vás v rozhlase mluvit o tom, že lněné semínko může zmírnit příznaky klimaktéria. Kolik jich mám sníst a jak upravené?
Lněné semínko obsahuje fytoestrogeny, které v těle člověka působí podobně jako lidský estrogen. Jeho tvorba se u ženy během...Rubrika: Ořechy a semena | Typ článku: Rady lékařeBulgur
Je polotovar připravený z uvařené, usušené a rozlámané pšenice. Je to tradiční, lehce stravitelné jídlo v zemích Blízkého...Rubrika: Obilniny | Typ článku: Encyklopedie