Potraviny
Květák hojí střevní sliznici, má hodně minerálů
Květák čili karfiol o sobě dává vědět, když ho vaříme. Z toho důvodu bychom měli dávat do vody, v níž ho vaříme, bobkový...Rubrika: Zelenina | Typ článku: EncyklopedieKurkuma dezinfikuje a snižuje bolest
Víte, proč je kari koření tak krásně žluté? Protože jedna z nejdůležitějších složek této směsi je kurkuma. Kurkumou nejen...Rubrika: Bylinky | Typ článku: EncyklopedieKmín: zlepšuje trávení, protijed solaninu
Kmín je jedním z nejstarších koření. Kmín nesměl chybět v žádné poličce s kořením ani v těch dobách, kdy koření našich...Rubrika: Bylinky | Typ článku: EncyklopedieCrohnova choroba a mléko
Podle britských výzkumníků z londýnské fakulty medicíny je mléko rizikovou potravinou, která je nositelem baktérií (Mycobacterium...Rubrika: Mléko | Typ článku: StudieAloe vera
Již 1 750 let př. Kr. používali Egypťané aloe vera na kožní infekce. Je známo, že v 1. století n.l. užívali aloe Řekové aloe...Rubrika: Bylinky | Typ článku: Přírodní léčbaMáta
Existují stovky druhů máty, do jejíhož botanického příbuzenství patří i další velmi známe bylinky, jako je např. bazalka...Rubrika: Bylinky | Typ článku: Přírodní léčbaJablko, král mezi ovocem
Jablka byla kdysi oblíbeným ovocem starověkých Řeků i Římanů. Jabloně původně rostly ve východní Evropě a v jihozápadní...Rubrika: Ovoce | Typ článku: EncyklopedieZhoršují mléčné výrobky akné?
Chtěla bych vás poprosit o radu. Mám velmi ráda mléko a mléčné výrobky. Četla jsem, že v mléku se ale nacházejí bílkoviny...Rubrika: Mléko | Typ článku: Rady lékařeVaříme řepu, mrkev, brambory…
Červená řepa by měla být opravdu červená a měla by chutnat sladce. Dá se jíst i její nať, která má jemnou chuť. Červenou...Rubrika: Zelenina | Typ článku: ČlánkyUmělá sladidla užívají zejména diabetici, i u nich ale určitě existují určitá pravidla konzumace
Jaká by měla být maximální denní dávka?Rubrika: Sladidla | Typ článku: Rady lékaře