Rubriky
Cholesterol a Alzheimerova choroba
Studie tří set případů pacientů s Alzheimerovou chorobou ukázala, že pokud byly sníženy rizikové faktory vaskulárních...Rubrika: Přírodní léčba | Typ článku: StudieRozhodující faktory změny hmotnosti
Výzkumný tým prostudoval více než tisíc studií publikovaných od roku 2000, aby provedl systematický přezkum toho, které potraviny...Rubrika: Výživová poradna | Typ článku: StudieJe nebezpečné pít příliš mnoho vody?
Rozhodně ano. I zdravé ledviny zvládnou jen asi tři šálky vody za hodinu. Kromě toho riskujeme vymývání elektrolytů z mozku s...Rubrika: Voda | Typ článku: Rady lékařeHladina cukru v krvi a fyzická aktivita
Krevní cukr se v krevním řečišti začne objevovat 15-20 minut po prvním soustu. Začíná stoupat po třiceti minutách, dosáhne...Rubrika: Pohyb | Typ článku: Rady lékařeSíla zvyku
Když byli lidé požádáni, aby odhadli, kolik rozhodnutí souvisejících s jídlem denně učiní – co jíst, kdy jíst, kde a kolik...Rubrika: NEWSTART | Typ článku: StudieS rajčaty proti zánětu
Dopřejte lidem asi čtvrt šálku rajčatového protlaku denně a do patnácti dnů uvidíte zlepšení funkce tepen, což je účinek...Rubrika: Přírodní léčba | Typ článku: StudieS flavonoidy proti demenci a za lepší paměť
Přestože neexistuje účinná léčba demence, mohou pomoci některá preventivní opatření. Flavonoidy, silné antioxidanty obsažené...Rubrika: Náš mozek | Typ článku: StudieHudba a kriminalita mládeže
Studie provedená v Nizozemsku zjistila, že dvanáctiletí žáci, kteří se v raném věku stali fanoušky různých typů rockové...Rubrika: Životní styl | Typ článku: StudieMěli bychom si dát pozor na oxaláty?
Ledvinové kameny postihnou během života až jednoho z deseti lidí. Oxalátové kameny jsou nejběžnějším typem, který se tvoří...Rubrika: Výživová poradna | Typ článku: Poradna výživyPečení, smažení, grilování a zapékání…
Rakovinotvorné heterocyklické aminy (HCA) jsou specifikovány jako „chemické složky vznikající při vysokých teplotách během...Rubrika: Stravování | Typ článku: Poradna výživy