Rubriky
Jaký je význam cukru v naší výživě?
Cukr naštěstí neobsahuje cholesterol, neobsahuje tuk, neobsahuje sůl, neobsahuje živočišné bílkoviny a vůbec jakékoliv...Rubrika: Mýty a omyly | Typ článku: Poradna výživyBrynzové halušky s tofu
brambory 4 ks, voda na umixování brambor asi 0,5 dl, sůl 1 čl, mouka celozrnná 1 šRubrika: Moučná jídla, kaše, těstoviny - slané | Typ článku: ReceptyJiž několik let se setkávám s potravinovým doplňkem, který se jmenuje JUWIM. Co to je a jak působí?
Podle analýzy firmy Juwima, která působí na potravinovém trhu od roku 1992, jde o „rozkladné produkty krevních bílkovin, štěpné...Rubrika: Mýty a omyly | Typ článku: Rady lékařeTofu s kapií a kukuřicí
olej 2 pl, červená kapie 2 ks, tofu bílé 2 kostky, solčanka 2 čl, shoyou – sójová omáčka 3 pl, mražená kukuřice napařená 2...Rubrika: Jídla z tofu a sóji | Typ článku: ReceptyJaké jsou přednosti brambor, zeleniny a ovoce?
Přednosti této skupiny potravin jsou zhruba stejné jako v případě obilovin. Neobsahují cholesterol. Obsahují jen velmi málo tuku, a...Rubrika: Vegetariánství | Typ článku: Poradna výživyPizza 'Made in home'
Kvásek: voda vlažná 5 pl, sušené aktivní droždí 1 čl, mouka 2 čl, sůl špetkaRubrika: Moučná jídla, kaše, těstoviny - slané | Typ článku: ReceptyJaký je význam obilovin ve stravě?
Zrniny, to jsou u nás hlavně obiloviny. Pšenice, žito, oves, rýže, ječmen, pohanka... a všechny potraviny z nich, tedy hlavně...Rubrika: Obilniny | Typ článku: Poradna výživyČínské tofu se špagetami
olej 2 pl, tofu bílé 2 kostky, shoyu – sójová omáčka 3 pl, olej 3 pl, cibule velká 1 ks, pórek 1 menší, bílé zelí 200 g...Rubrika: Jídla z tofu a sóji | Typ článku: ReceptyJe mořská sůl lepší než obyčejná?
Je, pokud je z čisté mořské vody. Obsahuje víc druhů minerálů a méně sodíku než sůl kamenná. Ta je však jodizovaná a jód je...Rubrika: Výživová poradna | Typ článku: Rady lékařeHoubové rizoto
olej 3 pl, cibule 2 ks, česnek 4 stroužky, paprika zelená 1 ks, mrkev 2 ks, žampiony 150 g, paprika mletá 1–2 pl, voda 800 ml, kmín...Rubrika: Jídla z hub | Typ článku: Recepty