Rubriky

V poslední době je módní používání chrómu v různých přípravcích. Chybí nám v normální stravě?
Mnohým lidem ano. Protože nekonzumují potraviny, které chróm obsahují. Chróm je nevyhnutelný při zpracování cukru v těle a jeho...Rubrika: Vitamíny a minerály | Typ článku: Rady lékaře
Čirá zeleninová polévka
brambory 5 větších ks, mrkev 3 větší ks, celer 1 střední velikosti, cibule 2 ks, olej 1 pl, voda 2 litry, bobkový list 1 ksRubrika: Polévky | Typ článku: Recepty
Na čem závisí průměrná délka života? Doporučujete stravu založenou na obilovinách. Tak se stravují například Afričané, kteří se v průměru dožívají mnohem méně let než u nás. Jak je to možné? Měli by být přece zdravější…
Průměrná délka života závisí na dvou hlavních faktorech, na infekčních nemocech a na civilizačních nemocech. Tam, kde řádí...Rubrika: Mýty a omyly | Typ článku: Poradna výživy
Zapékané těstoviny s cizrnou a zeleninou
olej 1 pl, cibule nakrájená 2 pl, solčanka 1 čl, česnekový prášek 1 čl, shoyu – sójová omáčka 1 pl, voda 4 š (1 š = 2 dl)...Rubrika: Moučná jídla, kaše, těstoviny - slané | Typ článku: Recepty
Jakou roli hraje životospráva pro odolnost vůči infekčním onemocněním?
Logicky bychom mohli předpokládat, že faktory, které zcela rozhodují o rozdílech v četnosti civilizačních chorob, to znamená...Rubrika: Infekční nemoci | Typ článku: Rady lékaře
Jablečný koláč I
350 g CZ pšeničné mouky, 50 g sójové mouky, 4-5 pl olivového oleje, 1 pl medu (cukru), 250 ml vody (mléka) , 20 g droždíRubrika: Moučníky, dezerty | Typ článku: Recepty
Mám rád pikantní jídla, ale lékař mi je zakazuje, protože mi zjistili začínající vřed žaludku.
Zbytečně. Aspoň co se týká pálivých paprik. Je pravda, že černé koření podporuje vznik vředové choroby žaludku a je...Rubrika: Další nemoci | Typ článku: Rady lékaře
Ječné kroupy
voda 10 š (1 š = 1,4 dl), kroupy ječné 2,5 š, solčanka 2 čl, olej slunečnicový 1 pl, sůl 1 menší čl, bobkový list 2 ks...Rubrika: Obilniny | Typ článku: Recepty
Čím je dán pokles četnosti infekčních nemocí?
Pokles četnosti infekčních nemocí je v první řadě dán tím, že jsme se naučili ztížit šíření infekčních mikroorganismů...Rubrika: Infekční nemoci | Typ článku: Rady lékaře
Koláč na velký plech
100 g kukuřičné krupice, 100 g pomletých ovesných vloček, 100 g CZ pšeničné mouky, 100 g sójové plnotučné mouky, 1 l cukru...Rubrika: Moučníky, dezerty | Typ článku: Recepty