Rubriky
Nepotřebuje člověk vedle sacharidů – jako hlavního zdroje energie – i dostatek bílkovin?
Ano, ale nepotřebuje jich tolik. Dlouho se mylně tradovalo, že kvůli tomu, abychom měli silné svaly, potřebujeme jíst hodně...Rubrika: Výživová poradna | Typ článku: Poradna výživyJáhlová pomazánka s lískovými oříšky
jáhly uvařené na hustou kaši (se sójovým mlékem) 1,5 š (1 š = 2 dl), lískové oříšky š, sójové mléko natural 1/4 š, med...Rubrika: Pomazánky, krémy, másla, sýry | Typ článku: ReceptyKedlubnové toasty
4 ks kedlubny, celozrnné veky, 2 pl oleje, česnek, 1 ks tofu, sůlRubrika: Zeleninová jídla | Typ článku: ReceptyKnedlíky s jahodami
2 balíčky tofu natural (asi 450 g) nastrouháme na jemném struhadle, zvlhčíme 3-4 lžícemi lněného odvaru a s cca 140 g CZ...Rubrika: Moučná jídla, kaše, těstoviny - sladké | Typ článku: ReceptyJe škodlivý účinek soli dobře zdokumentován ve vědecké literatuře?
Asi dodnes nejprecizněji je škodlivý účinek soli dokumentován v článku v British Medical Journal v č. 302, 1991, April 6, str....Rubrika: Krevní tlak | Typ článku: Poradna výživyOvocná zmrzlina
150 g čerstvého ovoce (meruňky, broskve, jahody), 4 pl sušeného sójového mléka, 1/2 sójové smetany Provamel, 2 pl sladěnky (medu)Rubrika: Moučníky, dezerty | Typ článku: ReceptyOtrava bizmutem připomíná mozkovou příhodu
Bizmut, součást přípravku Pepto-Bismol, se používá jako lék při poruchách trávení, při průjmech a léčbě některých...Rubrika: Různé | Typ článku: Poradna pro duševní zdravíCo mám vlastně jíst, chci-li si udržet štíhlou linii?
Jezte brambory, těstoviny, luštěniny, jáhly či rýži. To jsou potraviny, po kterých budete nasyceni, aniž by byl váš organismus...Rubrika: Hubnutí a obezita | Typ článku: Poradna výživySladká nudlová kaše se sušeným ovocem
voda 8 š (1 š = 1,4 dl), sůl 1/2 čl, celozrnné vlasové nudle 3 š, olej 1 pl, vanilkový cukr sáčku, sójové mléko 3 š, med 1,5...Rubrika: Moučná jídla, kaše, těstoviny - sladké | Typ článku: ReceptyOranžová mrkvová polévka
300 g mrkve, 2 lžíce oleje, 3 stroužky česneku, 1/2 lžičky mletého koriandru, 1 l vody, sůl, zelená naťRubrika: Polévky | Typ článku: Recepty