Rubriky

Arašídové (ořechové, mandlové) máslo
Je vhodnou náhradou živočišných nebo rostlinných másel a různých pomazánek na chléb. Můžeme je připravit jako slanou nebo...Rubrika: Pomazánky, krémy, másla, sýry | Typ článku: Recepty
Dušené cukety
Na pánvi smažíme na lžíci olivového oleje se lžící vody velkou cibuli nakrájenou na kostičky. Po několika minutách přidáme 3...Rubrika: Zeleninová jídla | Typ článku: Recepty
Přeměňují se sacharidy (neboli uhlohydráty) v těle na tuk?
Naprosto jasně se ukazuje, že se spotřebou uhlohydrátů výskyt civilizačních chorob klesá. Ukazují nám to stovky a tisíce...Rubrika: Oleje a tuky | Typ článku: Poradna výživy
Existuje nějaký návod, jak užívat léky rozumně?
Rozumné je například rezervovat si léky pro závažnější onemocnění, které nelze vyléčit mírnějšími prostředky. Je např....Rubrika: Léky | Typ článku: Rady lékaře
Ljuba koláč s tofu
mouka celozrnná špaldová jemně mletá 1 š, dětská krupička 1 š, cukr přírodní 1/2 š, kypřící prášek (bez fosfátů) 1,5...Rubrika: Moučníky, dezerty | Typ článku: Recepty
Žampiónová omáčka na těstoviny
Asi 10 větších žampiónů nakrájíme na plátky, podlijeme nepatrně vodou a podusíme asi 10 minut. Přidáme 2 prolisované stroužky...Rubrika: Omáčky | Typ článku: Recepty
Ryby sbírají a ve své tukové tkáni koncentrují toxické látky
Ryby sbírají a ve své tukové tkáni koncentrují toxické látky, jako např. pesticidy, uhlovodíky chlóru, dioxiny, chlorovaný...Rubrika: Ekologie | Typ článku: Rady lékaře
Zdá se mi, že vzduch v našich domovech a na pracovištích je stále více znečištěn. Je to pravda?
Ve stále větší míře. Mnohé moderní domy a kanceláře jsou velice účinně izolovány z důvodu šetření energií. Tato výhoda...Rubrika: Ekologie | Typ článku: Rady lékaře
Salát z fazolových lusků
1/2 kg fazolových lusků nakrájených na kousky uvaříme v osolené vodě a scedíme. Po vychlazení smícháme asi s 10 malými...Rubrika: Saláty | Typ článku: Recepty
Kde se nacházejí a jaký význam ve výživě mají sacharidy (neboli uhlohydráty)?
Obiloviny jsou (co se týká energetického obsahu) z 80-85% tvořeny uhlohydráty. Jíme-li obiloviny, jíme převážně uhlohydráty....Rubrika: Obilniny | Typ článku: Poradna výživy