Všechny články
Recepty
Strava
Vztahy
Zdraví
Životospráva
Další...
Nemoci

Strava

Považujete biopotraviny za zdravější než konvenční potraviny (popř. proč?)

Biopotraviny nejsou ničím jiným než přirozeně pěstovanými produkty. My jsme již zapomněli na to, že prakticky až do konce druhé...Rubrika: Vegetariánství | Typ článku: Poradna výživy

Jaký je váš názor na spotřebu potravin živočišného původu celkem a mléka zejména?

Je velmi dobře zdokumentováno, že se zvyšující se spotřebou potravin živočišného původu se zvyšuje výskyt celé řady nemocí.Rubrika: Mléko | Typ článku: Poradna výživy

Konzumace ryb - chybí povinná kontrola

Doktor Craig poukazuje na vážnou obavu ohledně bezpečnosti konzumace ryb. Souvisí s tím, že v USA neexistuje žádný povinný...Rubrika: Stravování | Typ článku: Rady lékaře

Které produkty rostlinného původu jsou pro výživu nejdůležitější a proč?

Byly a jsou vypracovávány různé studie, které se pokoušejí kvantifikovat např. antioxidační potenciál či další prospěšné...Rubrika: Vegetariánství | Typ článku: Poradna výživy

Potřebujeme mít ve stravě kvalitní tuky?

Občas se setkáme s tvrzením, že dieta bez kvalitních tuků je škodlivá. Není sporu o tom, že četnost většiny civilizačních...Rubrika: Oleje a tuky | Typ článku: Poradna výživy

Řada spotřebitelů vyznává vegetariánství či stravovací modely podobného typu. Může však pouze rostlinná strava dlouhodobě zajistit dostatek veškerých živin, které člověk potřebuje?

Na základě vědeckých poznatků z posledních dvaceti let můžeme dnes již říci, že je bezpečně prokázáno, že rostlinná strava...Rubrika: Vegetariánství | Typ článku: Poradna výživy

V souvislosti s nejrůznějšími aférami spojenými s otázkami zdravotní nezávadnosti potravin (viz např. šíření onemocnění BSE) se stále častěji skloňuje heslo zdravá výživa. Co je podle vašeho názoru obsahem tohoto pojmu?

Zdravá výživa je charakterizována konzumováním pestré skladby přirozených, nerafinovaných potravin rostlinného původu....Rubrika: Vegetariánství | Typ článku: Poradna výživy

Může jídlo, které jíme, přímo způsobovat různá onemocnění?

V dnešní společnosti se stále více lidí stravuje mimo domov. V restauracích či jídelnách se potraviny vaří, pečou, smaží...Rubrika: Stravování | Typ článku: Rady lékaře

Při nízkokalorické stravě se zlepšuje výkon mozku

Odborníci již léta vědí, že zvířata žijí déle, jsou-li kaloricky deprivovaná (tj. jedí méně, než by sama chtěla). Americký...Rubrika: Stravování | Typ článku: Poradna pro duševní zdraví

Maso nenápadně poškozuje mozek

Maso téměř neobsahuje sacharidy. Prohlédnete-li si potravinové tabulky, všechny druhy masa, ať už jde o červené maso, ryby nebo...Rubrika: Stravování | Typ článku: Poradna pro duševní zdraví