Strava
Sacharidy zlepšují náladu
Problém diet s nízkým obsahem sacharidů spočívá v ohrožení funkce čelního laloku. Mnohé výzkumy se shodují na tom, že jedním...Rubrika: Stravování | Typ článku: Poradna pro duševní zdravíProč mnoho cukru mozku škodí?
Cukr je sacharid a sacharidy jsou zdrojem energie pro mozek. Proč tedy mnoho cukru mozku škodí? Naše tělo je uzpůsobeno na...Rubrika: Stravování | Typ článku: Poradna pro duševní zdravíMozek nejlépe funguje na „sacharidové palivo“
Také potraviny, které každý den konzumujeme, mají vliv na aktivitu čelního laloku. Jiné části těla mohou k získání energie...Rubrika: Stravování | Typ článku: Poradna pro duševní zdravíVegani by si měli dát pozor na nedostatek jódu
Nevegetariáni získávají veškerý jód, který potřebují, z jodizované soli, z darů moře a dalších produktů živočišného...Rubrika: Vegetariánství | Typ článku: StudieZázrak, jakým je vláknina…
Bílkoviny, tuky, sacharidy (uhlohydráty), vitamíny a minerály, to jsou všechno základní složky potravy, ze kterých naše tělo...Rubrika: Vegetariánství | Typ článku: Rady lékařePohanka
Použití, kromě přílohy, je stejné jako u rýže a ostatních přílohových obilovin – jako základ zdravých pomazánek...Rubrika: Obilniny | Typ článku: Rady lékařeV jakém nádobí a jakým způsobem bychom měli připravovat potraviny?
Podařilo se vyvinout nádobí ze speciálních druhů oceli, které má mnoho vynikajících vlastností. Pokrmy při přípravě se jen...Rubrika: Výživová poradna | Typ článku: ČlánkyPozor na maso, sýry a víno – působí negativně na mozek
Kromě kofeinu mohou mozek negativně ovlivnit také některé látky obsažené v potravinách. Tři z nich (tyramin, tryptamin a...Rubrika: Stravování | Typ článku: Poradna pro duševní zdravíJednu složku živočišných potravin, a to čisté živočišné tuky - máslo, sádlo, smetanu, šlehačku - tuto složku odsuzují všichni. Proč existuje právě v této otázce taková shoda?
Výrobci živočišných potravin by totiž klidně mohli výrobu živočišných tuků oželet. Kdyby lidé mylně věřili, že maso...Rubrika: Oleje a tuky | Typ článku: Poradna výživyDlouhá léta jsem trpěla zácpou a potom jsem slyšela, že je potřeba bílé pečivo nahradit celozrnným. Zkusila jsem to a opravdu to funguje.
Udělala jste rozhodně dobře a pomůžete nejen střevům, ale i kostem, srdci, prsům, pankreatu a dalším orgánům. Je však...Rubrika: Obilniny | Typ článku: Rady lékaře