Stravování

Také nutriční složení masa na etiketách?
Dvanáct amerických zákonodárců navrhlo, aby i na balíčcích čerstvého masa bylo uvedeno jejich nutriční složení. Tuto aktivitu...Rubrika: Stravování | Typ článku: Studie
Albánský paradox, další příklad ochranného účinku středomořské diety?
„Paradox vysoké střední doby života v zemi s velmi nízkou životní úrovní může být nejpravděpodobněji vysvětlen stravou -...Rubrika: Stravování | Typ článku: Studie
Olivový olej, zelenina snižují riziko revmatoidní artritidy
Výzkumný tým dr. Linose z Athénské univerzity porovnával stravu 145 pacientů s revmatoidní artritidou se stravou 188 lidí, kteří...Rubrika: Stravování | Typ článku: Studie
Zeleninou proti cukrovce
„Dojez tu zeleninu,“ je rada, jejíž rychlé uposlechnutí dokáže významně snížit riziko onemocnění cukrovkou.Rubrika: Stravování | Typ článku: Studie
Kalorická hustota jídel a pocit nasycení
Dříve se vědci domnívali, že v pocitu nasycení hraje hlavní roli obsah tuku v potravě, nová studie však ukazuje, že rozhodující...Rubrika: Stravování | Typ článku: Studie
Transmastné kyseliny a vysoký cholesterol
Vysoký příjem transmastných kyselin - což jsou tuky, které se nacházejí hlavně v margarínech - souvisí podle výsledku nové...Rubrika: Stravování | Typ článku: Studie
Jídla s velkým obsahem škrobů mohou napomáhat přejídání
Jezení těstovin, bílého chleba, brambor a dalších rychle stravitelných rafinovaných uhlohydrátů může vést k přejídání - a...Rubrika: Stravování | Typ článku: Studie
Snídaně je lepší
Maminky (či babičky) nám říkaly, že snídaně je nejdůležitějším jídlem dne. Nová studie porovnávající pravidelné...Rubrika: Stravování | Typ článku: Studie
Tzv. sójové nápoje na českém trhu
Na českém trhu jsou pod označením tzv. sójové nápoje prodávány i produkty, které sójovým nápojem vlastně nejsou. Přestože...Rubrika: Stravování | Typ článku: Články