Stravování
Pečení, smažení, grilování a zapékání…
Rakovinotvorné heterocyklické aminy (HCA) jsou specifikovány jako „chemické složky vznikající při vysokých teplotách během...Rubrika: Stravování | Typ článku: Poradna výživyŽeny, pozor na rtuť – v potravě!
Hlavním zdrojem rtuti v potravě jsou ryby a mořské plody.Rubrika: Stravování | Typ článku: Poradna výživyTlumení zánětu v těle
Volné radikály mohou měnit podobu proteinů v našem těle do té míry, že jsou imunitním systémem nerozpoznatelné. Zánětlivé...Rubrika: Stravování | Typ článku: Poradna výživyRostlinná strava vs. polutanty
Organochloridy jsou skupinou chemikálií, která obsahuje dioxiny, PCB a takové insekticidy, jako je DDT. Ačkoliv byla většina z nich...Rubrika: Stravování | Typ článku: ČlánkyV jaké formě je váš trávicí trakt?
Doba průchodu potravy naším tělem závisí na stravovacích návycích.Rubrika: Stravování | Typ článku: Poradna výživyVláknina, vláknina, vláknina…
Kromě obecně známých prospěšných účinků na funkci střev nejspíš zvýšený přísun vlákniny omezuje riziko rakoviny...Rubrika: Stravování | Typ článku: Poradna výživyVýživa v cele smrti
Jíme tak, jako by nám nezáleželo na budoucnosti. A máme data, která to potvrzují.Rubrika: Stravování | Typ článku: StudieDávky kyselin ledvinám nesvědčí
Vleklá slabá metabolická acidóza, která je připisována stravě bohaté na maso, pomáhá vysvětlit, proč lidem konzumujícím...Rubrika: Stravování | Typ článku: Rady lékařeNení brambor jako brambor…
Sladké brambory mohou být pokládány za superpotravinu. Jsou řazeny mezi nejzdravější jídla na naší planetě a jednoho dne to...Rubrika: Stravování | Typ článku: Poradna výživyImpulzivní nákupy
Existuje psychologický koncept zvaný „rozhodovací únava“, který obchodníkům slouží jako nástroj k manipulaci se zákazníky....Rubrika: Stravování | Typ článku: Studie