Stravování

Výhody dvou jídel denně
Vynechání večeře pomůže snížit až o jednu třetinu náklady na jídlo, zkrátí dobu věnovanou přípravě jídla – vaření...Rubrika: Stravování | Typ článku: Články
Vláknina a hiatální kýla
Takzvaná hiatální kýla se objevuje, když se část žaludku vysune přes bránici do hrudi.Rubrika: Stravování | Typ článku: Články
Není zdravá strava drahá?
Výzkumníci z Harvardovy univerzity porovnávali cenu a zdravotní přínos celé škály potravin z různých částí země. Zjistili...Rubrika: Stravování | Typ článku: Články
Pečení, smažení, grilování a zapékání…
Rakovinotvorné heterocyklické aminy (HCA) jsou specifikovány jako „chemické složky vznikající při vysokých teplotách během...Rubrika: Stravování | Typ článku: Poradna výživy
Ženy, pozor na rtuť – v potravě!
Hlavním zdrojem rtuti v potravě jsou ryby a mořské plody.Rubrika: Stravování | Typ článku: Poradna výživy
Tlumení zánětu v těle
Volné radikály mohou měnit podobu proteinů v našem těle do té míry, že jsou imunitním systémem nerozpoznatelné. Zánětlivé...Rubrika: Stravování | Typ článku: Poradna výživy
Rostlinná strava vs. polutanty
Organochloridy jsou skupinou chemikálií, která obsahuje dioxiny, PCB a takové insekticidy, jako je DDT. Ačkoliv byla většina z nich...Rubrika: Stravování | Typ článku: Články
V jaké formě je váš trávicí trakt?
Doba průchodu potravy naším tělem závisí na stravovacích návycích.Rubrika: Stravování | Typ článku: Poradna výživy
Vláknina, vláknina, vláknina…
Kromě obecně známých prospěšných účinků na funkci střev nejspíš zvýšený přísun vlákniny omezuje riziko rakoviny...Rubrika: Stravování | Typ článku: Poradna výživy
Výživa v cele smrti
Jíme tak, jako by nám nezáleželo na budoucnosti. A máme data, která to potvrzují.Rubrika: Stravování | Typ článku: Studie